Nemzetközi felvásárlást jelentett be a UPS Healthcare

Nemzetközi felvásárlást jelentett be a UPS Healthcare olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A UPS felvásárolja a Bomi Groupot, mely egyike a világ vezető,…

A teljes cikk itt olvasható:
Nemzetközi felvásárlást jelentett be a UPS Healthcare

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A UPS felvásárolja a Bomi Groupot, mely egyike a világ vezető, multinacionális egészségügyi logisztika szolgáltatóinak. A tranzakció révén 14 országban található hőmérséklet-szabályozott létesítményekkel és a Bomi Group közel 3000 magasan képzett munkatársával bővül a UPS Healthcare hálózata Európában és Latin-Amerikában.

A Bomi Group 1985-ös alapítása óta nyújt egyedi és testre szabott szolgáltatásokat a gyógyászati technológiai ágazat és a gyógyszeripar számára. A minőségorientált vállalat elkötelezett az egészségügy iránt, és világszerte több mint 150 multinacionális ügyféllel épített ki szilárd és hosszú távú üzleti kapcsolatokat.

„Vezető egészségügyi logisztikai vállalatként a Bomi felvásárlásával megerősítjük a szolgáltatási portfóliónkat, emellett az ügylet segít elérni azt a célunkat, hogy a komplex egészségügyi logisztika első számú szolgáltatójává váljunk az egész világon” – mondta el Kate Gutmann, a UPS nemzetközi, egészségügyi és ellátási lánc megoldások üzletágainak elnöke. „A UPS és a Bomi Group munkatársai hasonló értékeket vallanak, kultúránk a legjobb minőségre való törekvésen alapul. Az egyesített csapataink még inkább támogatni tudják majd egészségügyi ügyfeleinket abban, hogy újabb és újabb életmentő innovációkat nyújthassanak.”

A Bomi Group kulcsfontosságú vezetői – köztük Marco Ruini vezérigazgató – a tranzakció lezárása után is jelenlegi pozíciójukban folytatják a munkát. A cég alkalmazottai is fontos szerepet játszanak majd az egyesített szervezetben.

„Az egészségügyi logisztikai iparágban eltöltött több mint 35 év alatt csapatunk a legjobb szolgáltatásokat fejlesztette ki, amelyek célja, hogy megfeleljenek, sőt meg is haladják az orvostechnológiai és gyógyszeripari ügyfeleink igényeit” – mondta Ruini. „A UPS csapatához való csatlakozásunkkal kibővítjük ezeket a képességeket, és még integráltabb, globális hálózatot hozunk létre ügyfeleink számára.”

A felvásárlással több mint 350 hőmérséklet-szabályozott járművel és 391 ezer négyzetméternyi létesítménnyel bővül a UPS Healthcare globális jelenléte, mely az ügyfelek számára gyorsabb szállítási időt, nagyobb termelési rugalmasságot és új ügyfelek bevonását elősegítő szolgáltatásokat kínál. Az akvizíció kulcsszerepet játszik majd a következő generációs gyógyszeripari termékek és biológiai terápiák szállításában, amelyek egyre szigorúbb időkritikus és hőmérséklet-szabályozott logisztikát igényelnek.

„Olyan egészségügyi logisztikai képességek és szolgáltatások kiépítésére összpontosítunk, amelyek lehetővé teszik ügyfeleink számára a legújabb egészségügyi innovációk kiszállítását” – mondta Wes Wheeler, a UPS Healthcare elnöke. „Örömmel egyesítjük a Bomi tudását, szakértelmét és képességeit a UPS Healthcare erősségeivel – együtt páratlan megoldásokat kínálunk majd ügyfeleinknek, a UPS integrált, intelligens globális logisztikai hálózata révén.”

A Bomi felvásárlása része a UPS Healthcare hálózata és szolgáltatásai folyamatos bővítését célzó projektjeinek – a mostani ügylettel együtt a UPS Healthcare 2020 óta megduplázta globális jelenlétét. A közelmúltbeli bővítések részeként a vállalat 13 000 négyzetméter, a legkorszerűbb hűtési technológiákkal felszerelt raktárterülettel bővítette budaörsi központját is. Ez a bővítés, amely több hitelesített, hőmérséklet-szabályozott környezetet biztosít a különböző hőmérséklet-érzékeny gyógyszerek és biológiai készítmények számára, azt jelenti, hogy a UPS Healthcare magyarországi kampuszának immár 37.000 négyzetméter dedikált egészségügyi terület áll rendelkezésére.

A UPS Healthcare a közelmúltban továbbfejlesztette a UPS Premier technológia-alapú szolgáltatását is, amely a UPS globális hálózatában bárhol 3 méter pontossággal képes a kritikus küldemények nyomon követését biztosítani.

A Bomi felvásárlását célzó tranzakció várhatóan az év végéig lezárul, a szokásos hatósági felülvizsgálat és jóváhagyás függvényében. Az üzlet értéke és feltételei nem nyilvánosak. A UPS pénzügyi tanácsadója a J.P. Morgan Securities LLC volt.

A Nemzetközi felvásárlást jelentett be a UPS Healthcare bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Nemzetközi felvásárlást jelentett be a UPS Healthcare

Vélemény, hozzászólás?