Nemzetközi együttműködésben a Dikh TV

Nemzetközi együttműködésben a Dikh TV olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Határokon átívelő együttműködés indul a Dikh TV, a szlovák Romana Televízió…

A teljes cikk itt olvasható:
Nemzetközi együttműködésben a Dikh TV

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Határokon átívelő együttműködés indul a Dikh TV, a szlovák Romana Televízió és a cseh Romea Televízió között, amelyek közösen készítik el azokat a havonta rendszeresen jelentkező roma magazin-műsorokat, amelyek betekintést engednek a hazánkban és a partnerországokban élő romák mindennapjaiba.

A három csatorna közös összefogással nyerte el a Visegrádi Alap pályázatát, amelynek eredményeképpen az idei évben műsorra kerülő ’Visegrádi Roma magazin’ nemzetközi szinten is hozzájárulhat a romákkal szembeni előítéletek leküzdéséhez. A havonta jelentkező magazin-műsor tíz témát érint majd, többek között az oktatás, a nyelv, a szociális helyzet és a munka világa is terítékre kerül majd a romák szemszögéből. Az első epizódot április 25-én, 18:25-kor láthatják a nézők.

„Nagy öröm számunkra, hogy a Visegrádi Alap pályázatának elnyerésével lehetőségünk nyílik a nemzetközi összefogásra, amelynek keretében olyan egyedülálló magazin-műsorokat tűzhetünk műsorra, amelyek célja nemcsak a romák visegrádi országokban zajló életének bemutatása, de az előítéletek felszámolása is. A szlovák és a cseh televízióval már megkezdtük az egyeztetéseket, hogy minél hamarabb műsorra tűzhessük ezeket a hiánypótló, nemzetközi formátumokat” – közölte a Dikh TV.

A Nemzetközi együttműködésben a Dikh TV bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Nemzetközi együttműködésben a Dikh TV

Vélemény, hozzászólás?