Prémium kávémárkával erősít a Coca-Cola

Prémium kávémárkával erősít a Coca-Cola olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Minden második magyar eszpresszóval kezdi a reggelt – derült ki a…

A teljes cikk itt olvasható:
Prémium kávémárkával erősít a Coca-Cola

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Minden második magyar eszpresszóval kezdi a reggelt – derült ki a Coca-Cola HBC Magyarország és a GKID közös, mintegy 2500 fő megkérdezésével készült kutatásából. A kávé töretlen és egyre növekvő népszerűsége az egyik oka annak, hogy a Coca-Cola HBC a Costa Coffee után egy második kávémárkával, a Caffè Vergnanoval szélesítette portfólióját. A vállalat, célja, hogy a Caffè Vergnano mint új belépő a szuperprémium piacra 2023 végére 0,5%-os piacrészhez jusson a teljes magyar kávépiacon, ami volumenben 200%, árbevételben 220%-os növekedést jelent.

A Coca-Cola HBC vállalatcsoport ez év elején az elsők között Magyarországon kezdte meg a Caffè Vergnano prémium olasz kávétermékek kizárólagos forgalmazását, miután 2021 októberében 30%-os részesedést szerzett a márkatulajdonos Casa del Caffè Vergnano vállalatban. A Vergnano család álma az volt, hogy kávéjuk eljusson a világ minden részére és ezt az álmot az italgyártó nagyvállalattal együtt tudják megvalósítani.

„A kávé meghatározó eleme a stratégiánknak, hogy teljeskörű italgyártó vállalatként minden napszakban minden egyes felmerülő fogyasztási alkalomra megfelelő terméket kínálhassunk vevőpartnereink és fogyasztóink számára. A jelenleg 200 hazai vendéglátóhelyen kapható márkával a célunk, hogy 2023 végéig további 300 HoReCa partnert vonjunk be az értékesítésbe” – mondta el az Accademia Vergnano átadására rendezett sajtótájékoztatón Árok Gábor, a Coca-Cola HBC Magyarország kávéportfóliójának vezetője. „A vendéglátóipari értékesítés mellett az otthoni fogyasztásra is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen ahogy a gkid-vel közös kutatásunkból is kiderült, a legtöbben otthonukban reggel kávéznak: amint kinyitják a szemüket, a fogyasztók 84 százaléka már indítja is a napot egy energiát adó feketével. Persze a nap további részében is szívesen fogyasztunk kávét: népszerű a délelőtti (43 százalék) és az ebéd utáni (44 százalék) kávé is, de sokan a délutáni órákban is megisznak egy-egy csészével (37 százalék).”

A gazdasági válság természetesen kihívások elé állítja ezt a szektort is. A Nielsen 2022-es magyarországi adatai szerint bár sok téren az emberek kevesebbet fogyasztanak egy adott termékből, vagy olcsóbb brandet vesznek le a polcokról, azonban a kávéval ez nem így van. A legfrissebb adatok szerint ugyanolyan mennyiségben és ugyanazt a márkát választják továbbra is mint korábban. Úgy tűnik tehát, hogy a minőséghez ragaszkodnak a magyarok, a mindennapokba élményt egy magas minőségű kávéval csempésznek. Magyarországon az éves kávéfogyasztás jelenleg mintegy 19 ezer tonnára tehető.

A Caffè Vergnano egy idén 140 éves múltra visszatekintő prémium olasz kávé, amely alapítása óta hű az olasz kávéhagyományokhoz, miközben folyamatosan lépést tart a legújabb kávétrendekkel. A családi vállalkozás – amely immár negyedik generáció óta egyengeti a márka útját – rendelkezik a legrégebbi kávépörkölő üzemmel Olaszországban, ahol tradicionális módszerekkel pörkölik és blendelik a kávébabokat. A Caffè Vergnano büszke a hagyományaira legyen szó a termékek előállításáról, vagy az olasz kávékultúra terjesztéséről.

„Az olasz kávékultúra része a tradíció, az évszázados előállítási módok, a jól bevált receptúra és a testes ízélmény sok fogyasztót vonz, akik számára a történelem és a hagyományok szeretete legalább olyan fontos, mint a kávé, amit elfogyasztunk” – mondta Carolina Vergnano, a Casa del Caffè Vergnano vezérigazgatója, az Accademia Vergnano Budapest képzési központ hivatalos megnyitóján. „Blendjeink sokéves tapasztalataink eredményei: mivel a kávébabok minősége évről évre változhat, ezért a mi feladatunk és tudásunk szükséges ahhoz, hogy egységes, harmonikus maradjon a Caffè Vergnanora jellemző autentikus ízvilág.”

A folyamatos kiváló minőség biztosítása mellett a vállalat elkötelezte magát a fenntartható működés mellett, különös figyelmet fordítva a csomagolási hulladékok kezelésére. A Caffè Vergnano kapszulás termékei biológiailag lebomló, komposztálható csomagolásban érkeznek, míg a HoReCa egységekben értékesített 1882 elnevezésű kávék csomagolása 100%-ban újrahasznosítható, valamint 100%-ban újrahasznosított PET alapanyagból készül.

A Caffè Vergnano a tradíció, a szakmai tudás átadására is nagy hangsúlyt fektet, ezért jöttek létre világszerte képzési központjai. Az Accademia Vergnano képzési központok hálózatával a vállalat arra törekszik, hogy minél szélesebb körben megismertesse a minőségi kávékészítés titkait és praktikáit a vendéglátás szakma képviselőivel, illetve a kávé iránt elkötelezett érdeklődőkkel. Az első Accademia Vergnano a Vergnano család szülővárosában, Chieri-ben létesült, megemlékezve a vállalat 1882-ben indult történetéről. Az oktatási központ kialakítását a család otthona inspirálta, hangsúlyozva az olaszok számára oly fontos családi összetartozást, a szeretetteljes atmoszférát és közös alkotás inspiráló hatását. A most átadásra kerülő Accademia Vergnano Budapest 50 millió forintos beruházással született meg és a következő egy évben összesen 300 vevőpartnereknek illetve baristáknak szóló szakmai képzésnek ad majd helyet.

A koronavírus okozta kihívások és lezárások ellenére a Caffé Vergnano vállalat a 2021-es évet 92 millió eurós teljes forgalommal zárta, ami megközelítette a válság előtti, 2019-es forgalmat. Tehát stabil, nagymúltú vállalatról van szó, amely mára meghatározó szerepet tölt be az olasz kávépiacon, 90 országban van jelen.

„Közös célunk a Casa del Caffè Vergnano csapatával, hogy együttes erővel növeljük a márka ismertségét és elérhetőségét azokban az országokban, amelyekben a Coca-Cola HBC jelen van annak érdekében, hogy a prémium olasz kávék minél szélesebb fogyasztói körhöz eljuthassanak. Célunk, hogy a Caffè Vergnano mint új belépő a szuperprémium piacra 2023 végére 0,5%-os piacrészhez jusson a teljes magyar kávépiacon. Ez volumenben 200%, árbevételben 220%-os növekedést jelent. A Coca-Cola HBC ebben a munkában kiterjedt vevőpartneri hálózatával, több évtizedes értékesítési tapasztalatával és végrehajtási kiválóságával támogatja a Casa del Caffè Vergnano csapatát” – mondta el a rendezvényen Árok Gábor.

A Prémium kávémárkával erősít a Coca-Cola bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Prémium kávémárkával erősít a Coca-Cola

Vélemény, hozzászólás?