Napelem-beruházással bővül a Trans-Sped adományának köszönhetően a Csillagszem Óvoda

Napelem-beruházással bővül a Trans-Sped adományának köszönhetően a Csillagszem Óvoda olvasható a z közlekedésvilág.hu weboldalán.

A Trans-Sped társadalmi felelősségvállalási programjának legújabb lépéseként a karácsonyi partnerajándékokra szánt…

A teljes cikk itt olvasható:
Napelem-beruházással bővül a Trans-Sped adományának köszönhetően a Csillagszem Óvoda

Ahogy a z közlekedésvilág.hu beszámolt ma róla:

A Trans-Sped társadalmi felelősségvállalási programjának legújabb lépéseként a karácsonyi partnerajándékokra szánt összeg jelentős részét a nagytarcsai Csillagszem Óvodának adományozta. A 2 500 000 forintos adományt Fülöp Szabolcs, a Trans-Sped ügyvezetője adta át Hauptmanné Baraksó Katalin intézményvezetőnek, amelyet az óvoda napelem-telepítésre fordít.

2021 tavasza óta üzemel a 33 éves Trans-Sped nagytarcsai raktárlogisztikai központja, és több mint 100 kollégájukkal mára a település jelentős munkáltatója.

„A Trans-Spednél fontosnak tartjuk, hogy működésünk minden területén fenntarthatóak legyünk, és csökkentsük a környezeti terhelésünket, segítsük a környezetünkben élőket. Tavaly az év végéhez közeledve az üzleti partnereinknek szánt ajándékokról egyeztettünk a kollégákkal, amikor úgy döntöttünk, hogy a sokaknak szánt, elaprózott, formális ajándék helyett az erre szánt összeget a Csillagszem Óvoda napelem-beruházására fordítjuk. Ezt a kezdeményezést kollégáink és üzleti partnereink is támogatták. Bízunk benne, hogy egyre többen döntenek majd így, hiszen egy ilyen támogatással igazán hasznosan és hosszú távon segíthetünk” – hangsúlyozta Fülöp Szabolcs, a Trans-Sped Kft. ügyvezetője.

Az átadási ünnepségen a Csillagszem Óvoda munkatársai mellett az intézménybe járó gyerekek és néhány szülő is részt tudott venni. Az önkormányzati fenntartású óvodába már több mint 200 helyi gyermek jár.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Nagytarcsa egyre népszerűbb lakóhelynek számít a fiatal családok körében, fiatalodik a település, sok új család költözik hozzánk, így egyre több gyermeket tudunk fogadni a Csillagszem Óvodában. Az óvodánk zöld óvoda minősítéssel is rendelkezik, és nemcsak a működésünk, de a gyerekek nevelése, szemléletformálása során is szeretnénk a környezetvédelmi értékeket és fenntartható szemléletet átadni a hozzánk érkező gyerekeknek, családoknak. Még egyszer szeretném megköszönni a Trans-Sped Kft. támogatását” – mondta Gulyás Tamás István, Nagytarcsa polgármestere.

A Trans-Sped számára kiemelten fontos a fenntartható működés. A vállalatnál mindent megtesznek annak érdekében, hogy a logisztikai folyamataik valóban zöldebbek, fenntarthatóbbak legyenek. Tavaly november végén adták át az első elektromos kamionjukat, amelyet napelemek segítségével töltenek a mindennapi használat során. Az elektromos vontató egy városi fuvarfeladat folyamatos ellátásán fog dolgozni, így a városi környezetet nagymértékű károsanyag-, illetve por- és zajszennyezéstől mentesíti. Emellett a Trans-Spednél a targoncák többsége is elektromos meghajtású, a 2021-ben indított Trans-Sped ZERO szolgáltatásuk pedig csomagoló- és térkitöltő anyag nélküli szállítást tesz lehetővé zárható, többször használatos műanyag ládák segítségével.

Tovább az eredeti cikkre: Napelem-beruházással bővül a Trans-Sped adományának köszönhetően a Csillagszem Óvoda

Vélemény, hozzászólás?