Kertek trendje Euróbában – kisebb a kertünk, de nagyobb igénnyel gondozzuk

Kertek trendje Euróbában – kisebb a kertünk, de nagyobb igénnyel gondozzuk olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

a Wolf-Garten 100 éve az innováció élvonalában Az európai kertek 2022-ben:…

A teljes cikk itt olvasható:
Kertek trendje Euróbában – kisebb a kertünk, de nagyobb igénnyel gondozzuk

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • a Wolf-Garten 100 éve az innováció élvonalában

Az európai kertek 2022-ben: kisebb kertek, viszont magasabb igények

Az európai háztartások több mint fele rendelkezik saját kerttel, ez alapján körülbelül 108 millió kerttel számolhatunk Európa-szerte. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy legalább minden második magánháznál gondoznak valamekkora zöldterületet.

A statisztikai adatok szerint a kertek közel kétharmada 300 m² alatti, és ezen kertek fele mindössze 50-100 m² nagyságú.

 

Felirat: A kerttel rendelkező háztartások százalékos aránya

A kertek átlagos nagysága (m2)

Többek között ez is lehet az oka annak, hogy az európaiak kevesebb, mint 10%-a alkalmaz kertészt vagy kér professzionális segítséget – az európaiak számára a kertészkedés tulajdonképpen DIY tevékenység.  

Nem okoz meglepetést az sem, hogy legtöbben a házukban, egy kis fészerben vagy a garázsban tárolják a kerti szerszámokat, ahol jellemzően kevés a rendelkezésre álló hely, főleg akkor, ha számos különféle eszköz szükséges a különböző kerti munkákhoz, a zöldterület rendben tartásához.

Felirat: A kertészt alkalmazók százalékos aránya

Mivel még a legkisebb kertben is rengeteg tennivaló akad és sokféle szerszámra lehet szükség a munkák elvégzéséhez, így a kerttulajdonosok részéről nagy az igény a felhasználóbarát, innovatív, megoldásorientált kerti eszközökre. A kisebb kertek karbantartásához ugyanis nem robusztus gépekre van szükség, másrészt viszont a kertészkedők nem akarnak mindent kézzel vágni, fűrészelni, nyírni. A legpraktikusabbak ebben az esetben az olyan kompakt, multifunkciós szerszámrendszerek, amelyek kis helyen elférnek, praktikusan tárolhatók, kompatibilisek – azaz egy adott nyélhez többféle munkaeszköz csatlakoztatható – és ugyanakkor tartósak, magas minőséget képviselnek.

Figyelembe véve, hogy a kisebb kertekkel rendelkező lakóövezetekben a szomszédok nem laknak egymástól távol, érdemes akkumulátoros technológiát választani, ami csendes, így az olyan mindennapi kerti munkák, mint a gyepszegélyek nyírása, a sövények és bokrok metszése egyszerűen, csendben és szomszédbarát módon végezhetők el.

Az európai fogyasztói felmérés szerint a multi-tool rendszerek iránti vásárlási hajlandóság meglehetősen magas. A vásárlói döntésnél a legfontosabb kritériumok az ár, a tartósság, a fenntarthatóság, az ergonómia, valamint az, hogy a választott szerszámrendszer lefedje az egész évben szükséges szerszámok összességét. A legnépszerűbb eszközök a sövénynyíró (a kerttulajdonosok 70%-a rendelkezik ilyennel), a fűkasza (64 %), a damilos fűnyíró  (60 %), a teleszkópos ágvágó (55 %) és a láncfűrész (51 %). 

De létezik-e olyan rendszer, amely lehetővé teszi a kézi és az akkumulátoros eszközök kombinálását? Amely egyedileg igazítható a kerthez és annak mindenkori karbantartási igényeihez? És amely könnyen és helytakarékosan tárolható?

A megoldást a WOLF-Garten új, e-multi-star™ rendszere jelenti

A WOLF-Garten 100 éves történetében a multi-star® click rendszer valószínűleg a legismertebb termékcsoport, amelyet a kerttulajdonosok számtalan generációja használt már az eltelt évek során: több mint 70 féle eszköz közül választhatunk, amelyek egyetlen kattintással csatlakoztathatóak a nyélhez.  

A multi-star® termékcsalád piacra kerülésének 40. évfordulója alkalmából a WOLF-Garten egy akkumulátort tartalmazó nyéllel és öt akkumulátoros tartozékkal bővítette a klasszikus portfóliót. Az e-multi-star™ rendszer szegélyvágóval, fűnyíró ollóval, láncfűrésszel, sövényvágóval és ágvágóval egészíti ki a kézi multi-star® kertieszköz-rendszert. Az új, akkumulátoros nyélhez ugyanis a már jól ismert kézi eszközök is csatlakoztathatók. Az e-multi-star eszközökhöz tartozó töltő falra szerelhető, így tárolóként és töltőként egyaránt szolgál. 

100 éves WOLF-Garten – 100 év innováció

Piros alapon egy jellegzetes farkasfej. Generációk óta a német minőség jelképe a kertészeti eszközök piacán. A WOLF vállalatot az első, kisebb találmányok tették naggyá. Ezek közé az innovációk közé tartozott például a mezőgazdasági munkát megkönnyítő húzókapa, amely “Wolfen” néven vonult be a történelembe, és amelyet 1927-ben fejlesztett ki Gregor Wolf, az apja által 1922-ben alapított vasárugyárban. Az első innovációt számos további követte és követi a mai napig is.

Megalakulása óta WOLF-Garten célja nem változott: egyszerűbbé és élvezetesebbé tenni a kertészkedést. Számos európai országban jól ismert a WOLF-Garten márka, amely egyet jelent az örömteli kertészkedéssel.
A cikkben szereplő adatok forrása

USP Marketing Consultancy B.V. (2020): The garden trends and brands monitor. European quantitative consumer study. Rotterdam, NL.

https://www.wolf-garten.com https://www.wolf-garten.com/hu/ 

Tovább az eredeti cikkre: Kertek trendje Euróbában – kisebb a kertünk, de nagyobb igénnyel gondozzuk

Vélemény, hozzászólás?