Nagy segítség a SZÉP kártyásoknak

Nagy segítség a SZÉP kártyásoknak olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Ismét népszerű az élelmiszervásárlás a SZÉP kártya birtokosok körében. Augusztus elsejétől…

A teljes cikk itt olvasható:
Nagy segítség a SZÉP kártyásoknak

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Ismét népszerű az élelmiszervásárlás a SZÉP kártya birtokosok körében. Augusztus elsejétől év végéig újból lehet élelmiszervásárlásra használni a juttatást, az első hónap eredményei pedig hasonlóan kedvezőek, mint a tavaly tavaszi időszak volt. A K&H SZÉP kártya költések több mint 24 százalékkal növekedtek az előző év azonos időszakához képest.

A SZÉP kártya birtokosok augusztus 1-jétől év végéig ismét felhasználhatják a juttatást hideg élelmiszer vásárlásra, ami a továbbra is csökkenő kiskereskedelmi forgalomnak is segítséget jelenthet visszaerősödni. Idén júniusban ugyanis naptárhatástól megtisztítva újabb 8,3 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos időszakához képest.

Az eddigi eredmények alapján a módosítás most is kedvező fogadtatásra talált a kártyabirtokosok részéről, ugyanis az elmúlt hónapban 24,4 százalékkal növekedett a K&H SZÉP kártyák forgalma tavaly augusztushoz képest, és ezzel a havi költés megközelítette a 3,3 milliárd forintot. Augusztusban az élelmiszervásárlások a teljes forgalom 23,6 százalékát tették ki. 2022. február-június között, amikor szintén lehetett élelmiszerre fordítani az összeget, a K&H SZÉP kártya költések 26 százalékát tette ki az élelmiszervásárlás.

Fel kellett készülni a módosításra

Az újból életbe lépő hideg élelmiszer vásárláshoz a boltoknak, a SZÉP kártya kibocsátóknak és a kártyaelfogadó (POS) terminálok szolgáltatóinak is fel kellett készülniük. Azoknak a boltoknak, ahol eddig még nem volt vagy tavaly óta már felmondták a szerződést, elfogadói szerződést kellett kötniük a SZÉP kártya kibocsátókkal. Ahol pedig megmaradt a szerződés a tavalyi időszakot követően, ott a terminállisták frissítése és a POS hálózat frissítése lehetett szükséges.

A plusz feladatok ellenére augusztusban rekordmértékben emelkedett a K&H SZÉP kártya elfogadóhelyek száma: egy hónap alatt 380 új üzlet csatlakozott elfogadóhelyként. A K&H SZÉP kártya elfogadóhelyek száma így országosan már megközelíti a 41 ezret. A kártyabirtokosok száma is szemmel láthatóan növekedett. A SZÉP kártya felhasználására vonatkozó módosítások júniusi bejelentését követően két hónap alatt közel 3500 új főkártyabirtokos számára vált elérhetővé a juttatás, ami az idei új belépők 29 százalékát jelenti.

A kártyabirtokosok számának megugrásában a hideg élelmiszervásárlás mellett az is szerepet játszhat, hogy a 450 ezer forintos éves kedvezményes juttatási keret 650 ezer forintra emelkedett. Így a módosítás a munkáltatók számára is segítséget jelenthet a reálbércsökkenés kompenzálásához.

A Nagy segítség a SZÉP kártyásoknak bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Nagy segítség a SZÉP kártyásoknak

Vélemény, hozzászólás?