fbpx
William Robot'o Smith

William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Nagy-Britanniában kiadták a világ első bélyegeit. (182 éve)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Nagy-Britanniában kiadták a világ első bélyegeit. (182 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Viktória királynő portréját ábrázoló fekete egypennys és kétpennys. Eddig a postaköltségeket…

A teljes cikk itt olvasható:
Nagy-Britanniában kiadták a világ első bélyegeit. (182 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Viktória királynő portréját ábrázoló fekete egypennys és kétpennys.

Eddig a postaköltségeket a levél átvevője fizette, az értékbélyeg felragasztásával ezentúl a feladó rótta le a portót. Frederick Heath állította elő a bélyegeket mélynyomású metszetben. Benjamin Cheverton javasolta, hogy Viktória királynő képével lássák el a bélyegeket, mivel egy portré meghamisítását könnyebb felismerni. A bélyegek bevezetésének javaslata pedig Sir Rowland Hilltől, a későbbi postamestertől származott. A következő években több ország is kibocsátott bélyegeket: Bajorország, Poroszország, Szászország, Svájc több kantonja, Belgium, Franciaország, az Amerikai Egyesült Államok, Brazília és Mauritius. Az 1653-ban Párizsban használt levélhez rögzített papírszalagot – “Billet de post payé” -, tartják a bélyeg előfutárának.

Tovább az eredeti cikkre: Nagy-Britanniában kiadták a világ első bélyegeit. (182 éve)

További cikkek

Újra volt Telekom VOLT Fesztivál

Újra volt Telekom VOLT Fesztivál olvasható a bdpst24.hu weboldalán. Egy hatalmas bulival indította be a fesztiválszezont a Telekom VOLT Fesztivál… A teljes

Vélemény, hozzászólás?

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?