Hidegrázós sorozattal erősít az HBO Max

Hidegrázós sorozattal erősít az HBO Max olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Mit érdemel az, aki megaláz egy áldozatot, majd maga is áldozattá…

A teljes cikk itt olvasható:
Hidegrázós sorozattal erősít az HBO Max

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Mit érdemel az, aki megaláz egy áldozatot, majd maga is áldozattá válik egy hasonló zaklatási ügyben? Megtalálja az igazságot és vajon odaítélik neki? A Gyilkos típus című krimisorozatban egy ügyvédnő története elevenedik meg, aki saját védence csapdájába esett. A sorozat összes epizódja megtekinthető február 22-től az HBO Max felületén, március 17-től pedig heti epizódpremierekkel lesz látható az HBO Max 3 csatornán.

Meddig ér el a törvény keze egy párkapcsolaton belüli vagy szexuális zaklatás ügyében? Hogyan kezeli az igazságszolgáltatás az áldozatokat? Mi történik akkor, ha egyszer azok válnak egy zaklató célpontjává, akik korábban semmibe vették, megalázták az áldozatokat? Az Eleventh Hour Films által gyártott és a Sony Pictures Televison által forgalmazott hat részből álló bűnügyi sorozat, a Gyilkos típus a ködös Londonba kalauzolja a nézőket, ahol egy csinos és dörzsölt védőügyvéd, Ingrid Lewis (Emma Appleton) története nyomán fogalmazhatjuk meg a fenti kérdéseket. A forgatókönyvet Jane Casey azonos című regénye alapján készült, a könyv megjelenése után felkerült a 2021-es Irish Crime Book Awards shortlistjére.

A morális kérdéseket felvonultató sorozat összes epizódja megtekinthető február 22-től a HBO Max felületén, március 17-től pedig a HBO Max 3 csatornán heti epizódpremierekkel.

Figyelem, alább spoileres leírás található!

Emma Appleton a Gyilkos típus c. sorozatban egy ügyvédnő, Ingrid szerepébe bőrébe bújik a John Webster-t alakító Colin Morgan védőjeként, akit párkapcsolati zaklatással vádolt meg korábbi barátnője. Ingrid nem kíméli az ex-barátnőt, és a tárgyaláson lényegében eltiporja, miközben kételkedik áldozata emlékezetében és ártatlanságában. Az ügy lezárását követően Ingrid és John szeretőkké válnak. A nő egy idő után kilépne a kapcsolatból, ám a férfi ekkor elkezdi zaklatni őt. Ingridet egyre több feszültség éri, az élete lassan kezd összeomlani. Egykori boldog párkapcsolata darabokra hullik, társas kapcsolatai elmaradnak. A hatósági segítségtől pedig annak ellenére elzárkózik, hogy tucatnyi bizonyíték áll rendelkezésére. Egy nap John telefonon figyelmezteti Ingridet, hogy veszélyben van. Még aznap elgázolják Ingrid barátnőjét, aki a tőle kapott piros esernyőt tartotta maga elé az utcán. Innentől nincs megállás az ügyvédnő számára sem – gondolkodik, nyomoz, miközben eluralkodik rajta a paranoia. Most ő vált áldozattá. A történet visszatekintések (flashback) sorozatában elevenedik meg, és kitartó figyelemre lesz szükségünk, hogy követni tudjuk az események pörgő sorát.

A Hidegrázós sorozattal erősít az HBO Max bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Hidegrázós sorozattal erősít az HBO Max

Vélemény, hozzászólás?