Munkalehetőséget kínál a Tesco a menekülteknek

Munkalehetőséget kínál a Tesco a menekülteknek olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A folyamatosan toborzó Tesco most az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben várja az…

A teljes cikk itt olvasható:
Munkalehetőséget kínál a Tesco a menekülteknek

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A folyamatosan toborzó Tesco most az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben várja az olyan Ukrajnából elmenekült emberek jelentkezését, akik közép- és hosszú távon terveznek Magyarországon maradni. Az áruházlánc első körben közel 400 főnek szeretne munkát biztosítani, de a szezonális munkavállalási igény alakulása függvényében ezt az év folyamán akár meg is duplázhatja. A vállalat budaörsi központi irodájába és budapesti Tesco Business Services központjába éppúgy várja a jelentkezőket, mint fővárosi és határmenti áruházaiba, illetve gyáli és herceghalmi logisztikai központjába. A jelentkezőknek a Tesco segítséget nyújt a foglalkoztatáshoz szükséges hivatalos iratok ügyintézésében, illetve támogatja az ezzel kapcsolatos költségek fedezését.

A Tesco és az Ökumenikus Segélyszervezet továbbra is szoros együttműködésben segíti az ukrajnai háború elől menekülőket, ezúttal a Magyarországon közép- és hosszú távon maradni kívánók foglalkoztatásával. A Segélyszervezet előszűri a lehetséges munkavállalókat azzal, hogy közvetlenül megkeresi a potenciális érdeklődőket, és tájékoztatja őket a Tesco által kínált munkalehetőségre való jelentkezés részleteiről.

„Évek óta partnerként segítjük a rászorulókat az Ökumenikus Segélyszervezettel közös akciókban, és a jelenlegi háborús helyzet kapcsán folyamatosan együttműködünk a humanitárius segítségnyújtásban. Nagy büszkeség számunkra, hogy a Segélyszervezet minket tekint az első számú partnerének akkor is, amikor munkahelyet ajánl a menekülteknek. Célunk, hogy minél több olyan embertásunknak adjunk munkát, akik otthonukat elhagyva közép és hosszú távon szeretnének hazánkban maradni. Jelenleg összesen 385 nyitott pozícióra várjuk a jelentkezésüket, már most is folyamatban van több jövendőbeli, Ukrajnából érkezett tescós kollégánk beléptetése. A Tesco mindig befogadó munkahely volt. Alapelvünk, hogy mindenkit szívesen látunk, és a mindennapokban is megéljük egyik fontos alapértékünket, és ennek megfelelően úgy bánunk másokkal, ahogyan szeretnénk, hogy velünk bánjanak. Kollégáink közül már közel tízen fogadtak be menekülteket, akiket közvetlenül keresünk meg állásajánlattal és a befogadó családokat 100 ezer forint támogatásban is részesítjük a Tesco Angyal Alapítványon keresztül” – mondta Szigeti Barbara, a Tesco Magyarország HR-vezetője.

A vállalat 30 fő angolul beszélő munkavállalónak kínál munkalehetőséget budaörsi központi irodájában, valamint Budapesten, a Váci úton lévő Tesco Business Services központjában. Ezenkívül 250 jelentkezőt vár teljes vagy részmunkaidőben a fővárosi és környéki áruházaiba áruházi munkatárs, bolti eladó, online bevásárlási asszisztens, valamint pénztáros pozíciókra. Utóbbi esetében alapfeltétel a magyarnyelv-tudás. A határmenti áruházakban a Tesco 55 új munkatársat tud foglalkoztatni, míg gyáli és herceghalmi logisztikai központjaiban összesen 50 fő kezdhet komissiózóként vagy targoncásként.

A folyamatra a Tesco dedikált toborzót jelölt ki, és útmutatót készített az adószám- és tajszám-igényléshez. Ezek részét képezik a szükséges adminisztrációnak, melynek költségeihez az áruházlánc támogatást nyújt.

A Tesco az Ukrajnából érkezők számára dedikált elérhetőségeket hozott létre, ahol magyar és angol nyelven nyújt segítséget. A Tesco hamarosan ukrán nyelven is elérhetővé teszi a támogatást az álláskeresőknek.

A Munkalehetőséget kínál a Tesco a menekülteknek bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Munkalehetőséget kínál a Tesco a menekülteknek

Vélemény, hozzászólás?