Kategóriák
Friss hírek

Multimédiás honlapként tért vissza a Szabad Európa

Multimédiás honlapként tért vissza a Szabad Európa olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Ismét van Szabad Európa Magyarországon, igaz ezúttal nem rádióként, hanem a…

A teljes cikk itt olvasható:
Multimédiás honlapként tért vissza a Szabad Európa

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla: Ismét van Szabad Európa Magyarországon, igaz ezúttal nem rádióként, hanem a kor sajátosságaihoz alkalmazkodva, multimédiás honlapként szolgáltat híreket. A felületen szöveg, videó, podcast és infografika egyaránt lesz.
Csák Gyula igazgató az indulás alkalmából közzétett üzenetében arról ír, hogy bár büszkék a rádiós múltra – ennek jegyében folyamatosan feldolgozzuk majd a Szabad Európa hatalmas magyar archívumát -, előretekintenek, és új hangot, Magyarországon új vagy kevéssé ismert formátumokat szeretnének meghonosítani.
A Szabad Európa újraindulásának hátteréről pedig azt írja, hogy bár létezik független média Magyarországon, rengeteg az el nem mesélt történet. Az új felületen ezeket az el nem mondott történeteket is feltárják. „Arra vállalkozunk, hogy a mindannyiunkat foglalkoztató kérdéseket kiegyensúlyozott, független és szakmailag megalapozott módon, alaposan utánajárva, politikai ideológiáktól mentesen, a tényekre összpontosítva tárjuk a nyilvánosság elé. Minderre nemcsak saját újságírói hitvallásunk, hanem az RFE/RL, azaz a Szabad Európa szigorú közszolgálati szerkesztőségi elvei és a ránk vonatkozó amerikai törvények is köteleznek minket” – fogalmazott Csák Gyula.
A Media1 beszámolója szerint a kezdeti időkben napi 15-20 hírt terveznek feldolgozni. Ennek a kis stábon túl az is oka, hogy a szerkesztőség egyfajta szűrőként is funkcionál, tehát csak a legfontosabb híreket írják majd meg, azokat viszont úgy dolgozzák fel, hogy teljes képet kapjanak az emberek az adott témában.

Tovább az eredeti cikkre: Multimédiás honlapként tért vissza a Szabad Európa

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?