Komoly turisztikai fejlesztések a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

Komoly turisztikai fejlesztések a Duna-Dráva Nemzeti Parkban olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Nyolc tájegység negyven helyszínén történtek csaknem négyszázmillió forintból fejlesztések a Natura…

A teljes cikk itt olvasható:
Komoly turisztikai fejlesztések a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Nyolc tájegység negyven helyszínén történtek csaknem négyszázmillió forintból fejlesztések a Natura 2000 hálózat dél-dunántúli infrastruktúráján az elmúlt bő két évben – közölte a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága (DDNPI).

Közleményük szerint a fejlesztések során a térség emblematikus turistacélpontjai bővülhettek és újulhattak meg. A nemzeti park kezelésében lévő Natura 2000 területek népszerűsítését és az ott fellelhető természeti értékek bemutatását célzó program részeként a Villányi-hegységhez tartozó Szársomlyó fokozottan védett természeti területhez kapcsolódva a nagyharsányi szoborparkban új fogadóépület és panoráma sétány létesült.

A Mecsekben, a Jakab-hegyen megújult a turistapihenő, elkészült az óbányai-völgyben épült új esőbeálló és a felújított Cigány-hegyi kilátó, továbbá új kilátó pavilon létesült a pécsi Pintér-kertben. Új kilátó épült, vagy újult meg emellett Drávaszentesen, a Tolna megyei Pacsmagi-halastavaknál, Bátán és a Gemencben, továbbá madármegfigyelő lesállást, valamint pallósort adtak át a dávodi Földvári-tavi madárparadicsomnál. A természetismeret és a szemléletformálás elősegítésére, egyúttal a kulturált természeti turizmus feltételeinek és színvonalának javítására a 2020-2021 évek során Baranya, Somogy és Tolna megye számos védett, ökoturisztikailag is jelentős pontján többek között tájékoztató táblákat pad-asztal garnitúrákat, tűzrakó helyeket és szemétgyűjtőket telepítettek – olvasható a közleményben. (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: Komoly turisztikai fejlesztések a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

Vélemény, hozzászólás?