Street art kiállítás a balatoni házfalakon – a legjobb őszi túra most Zánkára vezet

Street art kiállítás a balatoni házfalakon – a legjobb őszi túra most Zánkára vezet olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A Színes falu, színes ház KULTHÁLÓ projekt keretében idén nyáron színes…

A teljes cikk itt olvasható:
Street art kiállítás a balatoni házfalakon – a legjobb őszi túra most Zánkára vezet

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A Színes falu, színes ház KULTHÁLÓ projekt keretében idén nyáron színes művészeti alkotások borították be a zánkai házfalakat, szám szerint hatot. Az ötletgazda Kisbirtok Kultbázis csapata reméli, hogy ez csak az első fejezet afelé, hogy Zánka egy művészetileg is izgalmas, múltat és jelent összekötő úticéllá váljon. Idén ősszel tehát minden adott ahhoz, hogy a színes levelekbe borult domboldal díszletével a háttérben bejárjátok az elkészült hat alkotást: a túra kicsiknek és nagyoknak is könnyen teljesíthető!

Street art egy zánkai kőkerítésen, kortárs festmény egy házfalon, színek és dallamok párban, DJ Q-cee szettje egy ház udvarán, az underground pop legizgalmasabb hazai előadói és a helyi gyerekkórus koncertje egy felújított pajtában, a helyi értékek és a progresszív művészet összefonódása…A KULTHÁLÓ VEB 2023 keretében idén nyáron a zánkai Kisbirtok Kultbázis volt a központja a Színes falu, színes ház elnevezésű összeművészeti projektnek, ami bőven túlnyúlt a házfalakon.

A nemzetközileg is elismert street art alkotók festményei azonban a művészeti projekt idei szakaszának vége után is velünk maradnak! Így most bárki megnézheti, hogyan fest a Káli istennő egy zánkai tűzfalon, hogyan alakul kortárs festménnyé a Lídia Borház tulajdonosának bajusza, hogy kerül egy róka az egykori malomhoz tartozó épület falára, milyen, amikor az arra járó gyerekek is beszállnak a festésbe a strand melletti kép alkotásakor, hogyan kacskaringóznak a kékfestő motívumok egy magánház homlokzatán, és hogyan borítják be színes fügék a Fügekert kőkerítését.

Javasolt túraútvonal:

  • Jakócs Dorottya alkotása – Kisbirtok Kultbázis – Rákóczi út 15.
  • Németh Zoltán MNU alkotása – Barkácsbolttal szemben – Rákóczi út
  • FatHeat alkotása – Balaton car előtti épület – Rákóczi út 96.
  • Gyulai Attila alkotása – zánkai strand
  • Void alkotása – Lídia borház – Rákóczi út 112.
  • Mentha alkotása – Fügekert – Fő utca 30.

Tovább az eredeti cikkre: Street art kiállítás a balatoni házfalakon – a legjobb őszi túra most Zánkára vezet

Vélemény, hozzászólás?