Ne most, drágám! – Fergeteges bohózatot mutatott be a Vörösmarty Színház

Ne most, drágám! – Fergeteges bohózatot mutatott be a Vörösmarty Színház olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház nagyszínpadán igazán megedzik a rekeszizmokat, április 6-án…

A teljes cikk itt olvasható:
Ne most, drágám! – Fergeteges bohózatot mutatott be a Vörösmarty Színház

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A székesfehérvári Vörösmarty Színház nagyszínpadán igazán megedzik a rekeszizmokat, április 6-án bemutatták John Chapman és Ray Cooney brit szerzőpáros vígjátékát, a Ne most, drágám! című darabját. Az előadást Telihay Péter rendezésében állította színpadra.

A vidám, könnyed vígjáték egy exkluzív londoni szőrmeszalonban játszódik, amelynek Gilbert és felesége, Maude a társtulajdonosai. Maude elutazik, mire Gilbert örömében pezsgőt bont és ravasz tervet eszel ki, hogyan ajándékozhatna minden feltűnés nélkül nercbundát szeretőjének, Janie-nek, az egzotikus szépségű táncosnőnek, akinek történetesen férje van. Igen ám, de kiderül, hogy Maude mégsem utazott el, és Janie férje is váratlanul betoppan, megpecsételve ezzel a nercbunda és Gilbert sorsát. És ahogy az lenni szokott, egyik bonyodalom követi a másikat: szekrénybe bújtatott szeretők, ablakon kihajított ruhadarabok, szerelmi sokszögek, fergeteges humorral fűszerezve. 

Az előadás rendezője, Telihay Péter párhuzamba állította az előadást és a darab születése idején legprominensebb brit csapatokkal, a Beatles együttessel és a Monty Pythonnal. A rendezői szándék az volt, hogy megjelenjen a színpadon valamilyen mértékben az a fajta abszurd humor amit a Python képviselt, valamint az az egyszerű, de mégis magával ragadó kvalitás, ami a Beatlest jellemezte. Ehhez a kétpólusú világhoz ,Horesnyi Balázs tervezett lenyűgöző díszletet.

A percről percre egyre nagyobb káoszban, amit a színpadon láthatunk, fergeteges szereplői gárda tesz meg mindent a nézők megnevettetéséért. A darab középpontjában a két szőrmeszalon tulajdonos áll: Gilbert Bodley és Arnold Crouch, akiket Gáspár Sándor és Sághy Tamás alakítanak, félelmetesen jó kémiával. Őket igyekszik segíteni titkárnőjük, Miss Tipdale, akit Kiss Diána Magdolna játszik. Varga Lilit Jeanie McMichaelként láthatjuk, a szerető, aki tulajdonképpen a katalizátora az egész galibának.

Természetesen az ő férje is képbe kerül, Harry, akit Egyed Attila testesít meg. A harmadik tulajdonosa az üzletnek, egyben Gilbert felesége, Maude, azaz Váradi Eszter Sára az, aki igazán felkavarja a történet menetét. További szereplők, akik egyre csak emelik a hőfokot: Ladányi Júlia, Sue Lawson szerepében; Andrássy Máté, Frencham fregatt-kapitányként, valamint felesége, akit Soltész Rita alakít; Mr. Lawson is feltűnik, Kozáry Ferenc játssza; valamint Tusor Regina, Miss Whittington szerepében. 

Az előadásról több információt a színház weblapján lehet találni, ezen a linken keresztül: https://www.vorosmartyszinhaz.hu/repertoar/265-ne-most-dragam 

A fotókat készítette: Kiss László

Tovább az eredeti cikkre: Ne most, drágám! – Fergeteges bohózatot mutatott be a Vörösmarty Színház

Vélemény, hozzászólás?