Kreatív otthoni programok, amikhez már most megvannak az eszközeink

Kreatív otthoni programok, amikhez már most megvannak az eszközeink olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Fogyás virtuális valósággal és Super Bowl testközelből  Az okostévé már a…

A teljes cikk itt olvasható:
Kreatív otthoni programok, amikhez már most megvannak az eszközeink

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Fogyás virtuális valósággal és Super Bowl testközelből 

Az okostévé már a legtöbb háztartásban alapeszköznek számít, de nem is sejtjük, hogy mennyi mindenre használhatjuk a klasszikus tévézésen kívül. Ha már elegünk van a ránk zúduló reklámokból és valami szórakoztató programot keresünk, itt az ideje kihasználni ennek a sokoldalú eszköznek az adottságait. Az Euronics most összegyűjtötte a legérdekesebb programlehetőségeket.

Egy eszköz, számtalan opció

Egy utazás után szívesen osztjuk meg szeretteinkkel a közben megörökített képeket vagy videókat. Miért tennénk ezt a telefonunkon, ha a televízión sokkal nagyobb méretben és kiváló minőségben láthatjuk a felvételeket? A készülékeinket már vezeték nélkül csatlakoztathatjuk egymáshoz és mehet is a beszámoló. Sőt, akár egy-egy vizsgára való felkészülés során kivetíthetjük a prezentációnkat és előadhatjuk azt a család vagy barátok előtt, hogy élesben már kevésbé izguljunk. 

Sokszor esünk abba a hibába, hogy elfelejtjük, hova tettük a távirányítót, de ez sem jelenthet problémát. Már beállíthatjuk a hangvezérlést is, így Amazon Alexa vagy a Google Assistant segítségével könnyedén irányíthatjuk az eszközt és még a bonyolult menüsorokon sem kell végigmennünk. A közösségi platformokat szintén telepíthetjük interneten keresztül a tévére és pörgethetjük az Instagramot vagy beszélhetünk ismerőseinkkel. 

Karaoke és táncpárbaj otthonunkban 

Egy jó baráti vagy nagyobb családi összejövetelek elengedhetetlen része a karaoke és tánc, társasházaknál természetesen a szomszédokra is ügyelve. Az okostévére könnyen letölthetőek az ehhez szükséges szórakoztató programok. Akárcsak a Just Dance Now, amelyben kiválaszthatjuk, melyik zenére szeretnénk táncolni és az ehhez tartozó koreográfiát karakterek mutatják, amit minél pontosabban le kell utánoznunk. A karaokéhoz a jobb hangzás miatt érdemes beszerezni egy mikrofont és hangszórókat. Szerencsére számos program létezik – ilyen a Sing Karaoke vagy a Deezer, amelyeknél széles választékban elérhetőek a dalok, de a YouTube felületén található videók szintén jó minőségűek. Ezekkel garantáltan feldobhatjuk a házibulit, és zsúfolt szórakozóhelyre sem kell mennünk. 

Kötés kényelmesen 

Egy új hobbi vagy tudás elsajátításától ne tartsanak vissza bennünket a hamar betelő órák, ugyanis a kanapéról éppen olyan gyorsan tanulhatunk meg kötni, új konyhai trükköket vagy akár egy új nyelvet, mintha külön foglalkozásra mentünk volna. Sőt, így még időt is spórolunk és az otthon kényelmében végezhetjük mindezt. Akár ismerőseinket is áthívhatjuk, így a tanulás rögtön közösségi élménnyé is válik. Az okostévén a YouTube alkalmazásban vagy interneten keresztül érdemes ehhez oktatóvideókat keresni.

Házimozi élmény és sport szórakoztatóan

Ma már számtalan streamingszolgálató – mint a HBO Max, Netflix, Disney+ vagy az Apple TV – elérhető a legtöbb okostelevízióról, de lehet, hogy egyes alkalmazásokat nem találunk meg a gyári beállításokban, és manuálisan kell telepítenünk őket.  Az 58. Super Bowl döntőjéért sem kell elutaznunk Los Angelesbe, a televízió is elrepíthet minket a meccsekre, így a drága repülőjegy és egyéb kiadások helyett az otthon kényelméből nézhetjük majd február elején a mérkőzést. A streamingszolgáltatókon (pl: Paramount+) és az interneten keresztül (pl: CBS Sports oldalán) élő közvetítést nézhetünk és szurkolhatunk együtt barátainkkal a kedvenc csapatunknak. 

Ha már a sportról van szó, ne feledkezzünk meg a testmozgásról sem! A hamar betelő fitnesz órák és a zsúfolt edzőtermek sokszor elvehetik a kedvünket a sportolástól, így ehhez is érdemes az okostévét bevetni. Bár elsőre furcsán hangozhat, de már létezik a virtuális valósággal összekötött edzésforma is. Válasszunk ki egy programot, majd az okostévével kössük össze a VR szettet és kezdődhet a testmozgás. Egyes játékok olyan adrenalinlöketet adnak és olyan aktivitást igényelnek, mintha egy kardió edzésre mentünk volna el, ilyen például a Doom VFR, Rec Room vagy a Sprint Vector. Amennyiben egyszerűbb megoldást szeretnénk, akkor segítségül hívhatjuk a YouTube-on található végtelen edzősvideó egyikét, azonban fokozottan ügyeljünk a biztonságra, nehogy megsérüljünk mozgás közben.

Mit válasszunk a jobb élményért?

A televíziók közül a vevők kiváló képminőségűeket és az 55”-es vagy annál nagyobb méretűeket preferálják. Érdemes OLED, QLED vagy Mini LED képernyővel ellátott termékeket választani. Az extra hangosításhoz a házimozi-rendszer helyett a soundbarok és partyboxok kiváló és pénztárcabarát alternatívaként szolgálnak. Az Euronics üzletek legkeresettebb konzolja jelenleg a PS5, aminek 2023 őszént megjelent a Slim verziója, sokkal elegánsabb hatást kölcsönözve neki. A játékokhoz és sportoláshoz pedig a PS VR2-t érdemes kipróbálni, ha rendkívüli élményre vágyunk. 

Tovább az eredeti cikkre: Kreatív otthoni programok, amikhez már most megvannak az eszközeink

Vélemény, hozzászólás?