Montevideóban a leghosszabb a világon a karnevál 

Montevideóban a leghosszabb a világon a karnevál  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A 40 napig tartó ünnepség minden év fénypontja Amikor a hőmérséklet…

A teljes cikk itt olvasható:
Montevideóban a leghosszabb a világon a karnevál 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A 40 napig tartó ünnepség minden év fénypontja

Amikor a hőmérséklet januárban 30 fok fölé szökik, Montevideo lakosai elözönlik az utcákat. Akárcsak a brazilok, ők is színes ruhákban, tánccal ünnepelik a karnevált. Míg azonban a riói utcai fesztivál három napos, a montevideói negyven napig tart írja a Travelport.

Uruguay dél-amerika egyik legkisebb országa, amelyet ma kizárólag bevándorlók népesítenek be. Ám míg az európaiak önként jöttek ide, az Afrikából behurcolt rabszolgák nem választhatták meg az új otthonukat. 

A magukkal hozott hagyományokra emlékeztet a Candombe, az a dobolással egybekötött tánc, amit a 18. században a rabszolgák jártak vasárnaponként. Napjainkban a leszármazottaik a karneválon szokták feleveníteni a szokást:

“Ez a tánc etnikus, ritmikus és spirituális” – mondja Xamila Súarez, aki maga is egy Candombe-tánccsoport tagja. A tánc apró lépései emlékeztetnek arra, hogy a rabszolgáknak nem volt szabad mozgásterük.

“Annak idején elvették a gyökereinket, az identitásunkat, a vallásunkat. Ezért csak ez a tánc maradt nekünk, amit a mai napig megőriztünk” – teszi hozzá Xamila.

A cikk megjelenését az Üzleti iránytű, a 8400.info.hu, a Sensation, az Internetvilág és a Webnyeremény támogatta.

Tovább az eredeti cikkre: Montevideóban a leghosszabb a világon a karnevál 

Vélemény, hozzászólás?