Ausztrália teljesen megnyitotta határait a beoltott turisták előtt

Ausztrália teljesen megnyitotta határait a beoltott turisták előtt olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Ausztrália hétfőn teljesen újra megnyitotta nemzetközi határait a koronavírus ellen beoltott…

A teljes cikk itt olvasható:
Ausztrália teljesen megnyitotta határait a beoltott turisták előtt

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Ausztrália hétfőn teljesen újra megnyitotta nemzetközi határait a koronavírus ellen beoltott utazók előtt. Az ország közel két évig volt zárva a világjárvány miatt.

A nyitás első napján máris több mint 50 nemzetközi járat érkezését várták, 27-et a legnagyobb városba, Sydney-be. “Ez egy nagyon izgalmas nap, amelyre régóta vártam” – mondta Scott Morrison miniszterelnök Tasmániában, ahol „békeidőben” meghatározó a turizmus. A turizmus Ausztrália egyik legnagyobb, 55 milliárd dolláros iparága, az ország munkaerő-állományának mintegy öt százalékának ad munkát. Az ágazatot rendkívül megviselte, hogy az ország 2020 márciusában lezárta határait.

A Sydneybe érkező első utasokat a levegőből a kifutópályák közelében egy táblára festett “Welcome Back World!” felirat fogadta, miközben kengurujelmezbe öltözött emberek üdvözölték az utazókat, és egy DJ zenét játszott egy “Megérte a várakozást” feliratú transzparenssel díszített furgonból.

Az első járat Forrás: Qantas

“Itt kint buli van, szól a zene, az emberek arcán mosoly, biztos vagyok benne, hogy hamarosan táncolni fognak” – mondta Dan Tehan turisztikai miniszter az ABC ausztrál televíziónak a sydneyi repülőtérről, miközben többek között plüss koalákkal fogadta az utazókat. Tehan szerint “nagyon erős” fellendülés várható a turisztikai piacon, mivel a Qantas Airways több mint 14 000 utast szeretne ezen a héten Ausztráliába repíteni. A Virgin Australia azt mondta, hogy pozitív tendenciákat lát a belföldi foglalások terén, és továbbra is vizsgálja a nemzetközi járatok iránti keresletet.

Tovább az eredeti cikkre: Ausztrália teljesen megnyitotta határait a beoltott turisták előtt

Vélemény, hozzászólás?