Modern megaparkok – beszélgetés Nemes Rudolffal, a HelloParks vezérigazgatójával

Modern megaparkok – beszélgetés Nemes Rudolffal, a HelloParks vezérigazgatójával olvasható a z közlekedésvilág.hu weboldalán.

A HelloParks innovatív ipariingatlan-fejlesztő cég teljes körű és ügyfélközpontú megoldásokat kínál…

A teljes cikk itt olvasható:
Modern megaparkok – beszélgetés Nemes Rudolffal, a HelloParks vezérigazgatójával

Ahogy a z közlekedésvilág.hu beszámolt ma róla:

A HelloParks innovatív ipariingatlan-fejlesztő cég teljes körű és ügyfélközpontú megoldásokat kínál a telekfejlesztéstől kezdve az épületkivitelezésen át egészen a létesítményfenntartásig. A két évvel ezelőtti megalapítása óta összesen csaknem 270 ezer négyzetméter projektet indított idehaza. Eddig 6 iparicsarnok-fejlesztésen dolgoztak Fóton, Maglódon és Pátyon, amiből kettőt 2022 első felében át is adtak. A két előbbi helyszínen összesen több mint 90 ezer négyzetméter területet biztosító két épület alig néhány hónap alatt 100 százalékosan megtelt bérlőkkel.

– Mi hívta életre a céget éppen a járvány idején?

– Az elmúlt években látványosan átalakította a logisztikai szektort az online kereskedelem térnyerése és a beszállítói láncok rövidülése. A világjárvány következtében a gyártó és összeszerelő vállalatok just-in-case stratégiai készletezésre álltak át, vagyis nagyobb készletet tartanak raktáron, ezzel kivédve egy újabb potenciális ellátási hiányt. Emellett jól láthatóan emelkedett az elektromosjármű-ipari beszállítók száma is, ami ugyancsak növeli a keresletet a minőségi ipari ingatlanok iránt. A megváltozott raktározási körülmények egyben újfajta igényeket támasztottak az épületekkel szemben. A költséghatékonyság mellett egyre nagyobb szerepet kapnak a gördülékeny munkamenetet segítő digitális megoldások, a fenntarthatóság, az energiahatékonyság és a tehetséges munkaerő megtartásához nélkülözhetetlen emberközpontú szemlélet.  Az induló trendeket felismerve alapította meg a magyarországi központú Futureal-csoport 2020 októberében a HelloParks vállalatot, hogy az átalakult bérlői elvárások szerint kialakított logisztikai megaparkokkal hatékonyabbá és sikeresebbé tegyük ügyfeleinket.

– Mi az erősségük?

– Mindenekelőtt a már több mint 60 fős szakértői csapatunk, amely évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik a logisztikai raktárcsarnokok, gyártócsarnokok, mélyhűtő- és hűtőcsarnokok, veszélyesáru-tárolók, gyógyszeripari és egyéb tisztatértechnológiai környezetek fejlesztésében, valamint raktártechnológiai tárolórendszerek tervezésében és megvalósításában. A környezettudatos, fenntartható és minőségi műszaki technológiák ötvözésével a HelloParks-nál olyan jövőbe mutató megaparkokat hozunk létre, amelyek hosszú távú értéket teremtenek partnereinknek. A megaparkok lényege, hogy akár több százezer négyzetméternyi raktárterületet képesek biztosítani rugalmas feltételekkel, ami kiegészül egyedi szolgáltatásokkal. Önmagában a nagy parkok építése sokkal költséghatékonyabb, mint az egyedülálló épületeké, ennek megfelelően a HelloParks létesítmények üzemeltetési költsége a legversenyképesebb a piacon. Előbb Budapest környéki, majd vidéki megaparkok fejlesztésében gondolkodunk, ahol mind raktározási, mind pedig könnyűipari gyártási tevékenység végezhető. Arra törekszünk, hogy a leghatékonyabb és a legkörnyezettudatosabb ipari ingatlanokat fejlesszük a legkedvezőbb áron, és ezáltal a HelloParks meghatározó tényezővé váljon a piacon.

– Miben jelentkezik a környezettudatos és energiahatékony megközelítésük?

– Már a tervezőasztalnál kiemelt figyelmet fordítunk a környezetvédelemre és az energiahatékonyságra. A létesítményekben alapfelszereltség a LED-világítás és a napelemes megújuló energia felhasználása, a gépészet energiahatékony, a közterületeken smart-ready lámpák világítanak, a károsanyagkibocsátás-mentes közlekedést pedig elektromosautó-töltők és az épületek közti mozgást segítő elektromos golfautók biztosítják. A kivitelezés indulásától kezdve pedig szelektáljuk az építési hulladékot, amit több mint 85 százalékban újra is hasznosítunk. A kész épületekben az irodák elsődleges energiafogyasztása nulla a tetőre telepített napelemeknek és a megújuló energiával működő hőszivattyús hűtő-fűtő rendszereknek köszönhetően. Még a tetőre hulló csapadékot is külön gyűjtjük locsolási célra. Ugyancsak a minél magasabb energiahatékonyságot támogatja a saját fejlesztésű mobilapplikációnk, amely a csarnokok intelligens épületautomatikai és felügyeleti rendszeréhez kapcsolódva nyújt hasznos információkat a bérlőknek. Ezen az alkalmazáson keresztül ugyanis bárhonnan elérhetők a bérelt területek műszaki adatai, felügyelhető a közüzemi fogyasztás, valamint módosíthatók a fűtési, szellőztetési vagy világítási beállítások. Célunk a nulla hulladékgazdálkodás, a fenntarthatóbb vízgazdálkodás és a körforgásos gazdaság elemeinek beépítése működésünkbe.

Tovább az eredeti cikkre: Modern megaparkok – beszélgetés Nemes Rudolffal, a HelloParks vezérigazgatójával

Vélemény, hozzászólás?