Mitől lehet zöldebb az online bevásárlás?

Mitől lehet zöldebb az online bevásárlás? olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Április 22-én ünnepeljük a Föld napját. Íme néhány tipp, amelyekkel már…

A teljes cikk itt olvasható:
Mitől lehet zöldebb az online bevásárlás?

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Április 22-én ünnepeljük a Föld napját. Íme néhány tipp, amelyekkel már bevásárlásunk közben is tehetünk bolygónkért. Közös felelősségünk, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat! A fenntartható bevásárláshoz készített útmutatót a Kifli.hu!

tipp: Rendeljünk online! 

Ha online intézzük bevásárlásunkat, azzal nemcsak időt takarítunk meg, de kevesebb autót, ezáltal káros üzemanyagot is veszünk igénybe. A házhoz szállítás alkalmával nem csupán azt a kört spóroljuk meg, amivel a rendelésünket kiszállítják, hanem a csoportos kiszállítás miatt az 1-1 cím közötti rövid útszakasznak köszönhetően még kevesebb lesz a ránk eső károsanyag-kibocsátás. A Kifli.hu a tudatos útvonaltervezés mellett a kezdetek óta CNG meghajtású flottával dolgozik. A CNG meghajtással működő járművek káros égéstermékek, korom, hamu nélkül, igen kevés szén-monoxid és kén-dioxid kibocsátással haladnak, így az egyik legtisztább energiahordozók egyike. 

+ tipp: Próbáljunk minél több mindent egy helyről megrendelni! A Kifli.hu-nál az élelmiszereken túl beszerezhetjük szépségápolási és higiéniai termékeinket, de akár otthonunkhoz is kereshetünk kiegészítőket! 

+ tipp: Ha nem sürgős, adjunk időt a kiszállításra, így az útvonalak összevonásával még környezetbarátabb lehet a rendelésünk! Az öko-idősáv választásakor egy 60 perces időablakon belül akkor kanyarodik felénk a futár, amikor amúgy is a közeleünkben szállít ki éppen.

tipp: Használjunk újrahasznosított papírtáskát és újrafelhasználható bevásárlótáskát! 

A Kifli.hu esetében a cég papírzacskóit a vásárlók 75%-a már visszaküldi! “A papírzacskók újrahasznosításával nem takarítunk meg pénzt, hiszen az újrahasznosítás és a folyamatos mennyiségi emelkedés is pénzbe kerül. Sőt, többe is kerül, mintha nejlonzacskóval dolgoznánk. Vásárlóinknak és nekünk is fontos a környezettudatosság, ezért a Kiflinél nyitottak vagyunk arra, hogy extrán költsünk egy tisztább jövő megteremtéséért.” – nyilatkozta Klekner Péter, a Kifli.hu ügyvezetője. 

+ tipp: Létezik az újrafelhasználásnak egy még jobb módja, amihez papírt sem kell használni! Kérjük az újramosható táskákat, melyek 98%-ban újrahasznosított műanyagból készültek! Ezeket a következő kiszállítás alkalmával visszaadhatjuk, így alapos mosás után a táskák tisztán és egyúttal környezetbarát módon kerülnek vissza a körforgásba! Sokkal tartósabbak és jobb a teherbírásuk is, mint a papírzacskóknak.

tipp: Próbáljuk ki az üvegedényeket, keressük a vákuumcsomagolást!

Vásároljuk a lehető legtöbb terméket csomagolásmentesen, újratölthető tárolóban. A Kifli.hu „Újratöltve” funkciójával minimális üvegdíj befizetésével lehet kibérelni a tárolókat, amiket a következő vásárlásnál a futár elviszi, a beszállító pedig alapos tisztítás után újratölti, ezáltal a csomagolás visszakerül a körforgásba.  

+ tipp: Az úgy nevezett “paperskin” technológiával pedig a vákuumcsomagolási új módja, ami 70%-kal kevesebb műanyagot használ fel a műanyag tálcákhoz képest. Hosszabb eltarthatóságot és kifejezetten vonzó megjelenést biztosít a megvásárolt árucikkeknek!tipp: Nem csepp a tengerben… minden csepp számít! 

A PET-palackos ásványvíz vásárlása folyamatos szemét-termelés mellett az egészségünket is veszélyezteti, hiszen a termék felületén mikrosérülések keletkezhetnek, amelyekben gombák és baktériumok telepedhetnek meg, hő és napfény hatására pedig akár egészségre ártalmas vegyületek is kioldódhatnak belőle. Érdemes tehát olyan alternatív megoldásokat keresni, amik hosszú távon is egészségesebbek, és kevesebb környezeti terheléssel járnak, mint például vízszűrő készülékek, szódagépek és az olyan visszaváltható, BPA-mentes tritán palackok, amelyek innovatív technológiával, károsanyagoktól mentesen készülnek

tipp: Globális szemlélet, lokális beszerzés

A nemzetközi élelmiszer-szállítás hatalmas terhet jelent a globális környezetünkre nézve. Ezért is érdemes helyi termelőktől vásárolni, főleg, ha friss és idényterményekről beszélünk. “Ez a fenntartható és holisztikus elképzelés a jó étkezésről és a jó életről magában foglalja a helyi gazdák és termelők támogatását is. A mezőgazdasági termelési lánc rövidítése biztosítja, hogy az európai vásárlók gyorsabban hozzájussanak friss, helyi és hitelesebb élelmiszerekhez.” – nyilatkozta Szabó Réka, a Kifli.hu Kereskedelmi Igazgatója. A koncepcióval ráadásul a helyi kistermelőket is támogathatjuk, ezáltal mi is hozzájárulhatunk a magyar gazdaság virágoztatásához.

tipp: Éljen a vegyszermentes takarítás! 

A vegyszermentes tisztítás nem csak egészségünk érdekében, de a környezet védelmében is fontos. Az ökotakarítás és ökoháztartás mozgalom résztvevői újrahasznosított anyagokból készült termékekkel, természetes alapanyagú tisztító-, mosó- és mosogatószerekkel látják el a házimunkát. Csatlakozzunk hozzájuk!

tipp: Mentsük meg az élelmiszert!

Kevesebb veszteség a földünknek, a cégeknek és vásárlóknak egyaránt! A Kifli.hu az élelmiszerpazarlás csökkentésére is nagy hangsúlyt fektet. Weboldalukon folyamatosan elérhető a funkció, amellyel naponta frissülő kínálatukban ajánlanak lejárathoz közeli élelmiszereket, akár express szállítással. A meg nem mentett élelmiszerek sem vesznek kárba: a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez kerülnek, akik minden nap eljuttatják azt a rászorulóknak.

tipp: Kutassuk a lebomló termékeket! 

A házi komposztálás trendje nem csak teret hódít magának, de a kerteket is megszépíti! A lebomló csomagolásokkal lelkiismeret-furdalás nélkül komposztálhatjuk kertünket, és ez alól már a kávékapszulák sem kivételek, azokat sem kell már visszavinni, és ezáltal újabb lehetőséget adni a károsanyag kibocsátásra. A Kifli.hu új termékcsaládja, az UBOMI kávékapszulák 100%-ban bioalapú cellulózból és növényi olajokból származó természetes anyagból készülnek, teljesen lebomlóak. Az első olyan kapszula a piacon, amely TÜV-tanúsítvánnyal rendelkezik, ezáltal lehetővé teszi az otthoni komposztálást.

tipp: Nézzük a tanúsítványokat! 

A pecsétekkel ellátott címkék segítenek tájékozódni a fenntarthatósági útvesztőben. Keressük a tanúsítványokat, járjunk utánuk az interneten és ismerjük meg jobban, amit megveszünk! A tudatosság lebegjen a szemünk előtt! 

Tovább az eredeti cikkre: Mitől lehet zöldebb az online bevásárlás?

Vélemény, hozzászólás?