Minősített vállalat

Minősített vállalat olvasható a z közlekedésvilág.hu weboldalán.

A Dun & Bradstreet nemzetközi üzleti információszolgáltató és -minősítő által 2021-ben…

A teljes cikk itt olvasható:
Minősített vállalat

Ahogy a z közlekedésvilág.hu beszámolt ma róla:

A Dun & Bradstreet nemzetközi üzleti információszolgáltató és -minősítő által 2021-ben elnyert Bronz fokozat után a cargo-partner Kft. most az AAA Tanúsítvány Ezüst fokozatú minősítésében részesült.

A magasabb minősítést azon kevés vállalkozás nyerheti el, amely több éve megfelel a pénzügyi stabilitás és üzleti megbízhatóság legkomolyabb követelményeinek. Az AAA Silver tanúsítvány igazolja, hogy az objektív vállalatminősítési rendszerben a cargo-partner Kft. az ország vállalatainak legjobb 1 százaléka közé tartozik.

A minősítés több hivatalos adat forrásának összesítésén (Magyarország esetében az Igazságügyi Minisztérium adatain, a Cégbíróság bejegyzésein, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve más hatóságok adatain) alapul. A hivatalos források mellett az adott vállalattal kapcsolatos pénzügyi információkat (mérlegadatokat, eredmény-kimutatásokat és trendeket, továbbá a vállalat demográfiai jellemzőit, például az életkorát, tevékenységét, méretét és tulajdonosi szerkezetét) is figyelembe veszik a minősítés során. A vállalat számláinak időben történő fizetése kiemelt alapja a minősítésnek, ami nemcsak a vállalat jelenlegi pénzügyi stabilitását mutatja, hanem a következő évben való fizetésképtelenné válásának valószínűségét is.

Tovább az eredeti cikkre: Minősített vállalat

Vélemény, hozzászólás?