Mindent megtudhatunk a brit királyi családról

Mindent megtudhatunk a brit királyi családról olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A leghosszabb ideje regnáló uralkodók listáján mindössze 3 ember előzi meg…

A teljes cikk itt olvasható:
Mindent megtudhatunk a brit királyi családról

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A leghosszabb ideje regnáló uralkodók listáján mindössze 3 ember előzi meg II. Erzsébetet, ezzel együtt ő a legrégebb óta hatalmon lévő női vezető a világon, 70 éve irányítja a brit birodalmat. Izgalmas és fordulatokban gazdag családi élete nem csak a briteket, de az egész világot lázban tartja, ebből nyújt most ízelítőt a Spektrum egy héten keresztül.

II. Erzsébet élete számos kihívással jár, élete a reflektorfényben zajlik, minden szavának súlya van, és nem csak őt, de az egész családját árgus szemmel követi a világ. Csak XIV. Lajos francia király, Bhumibol Aduljadezs Thaiföld, és II. János Liechtenstein királya előzi meg őt uralkodási évek tekintetében; az első 2 évvel, míg a két másik uralkodó mindössze pár hónappal.

Az elmúlt 70 évben számtalan nehéz döntést kellett meghoznia, olyanokat is, amelyeket inkább uralkodói szerepe, semmint családja iránt érzett elkötelezettsége irányított.

Kénytelen volt megtagadni húgától, Margittól az engedélyt, hogy hozzámenjen elvált szerelméhez, Peter Townsend kapitányhoz, de komoly kihívás elé állította fia, Károly herceg és Diana hercegnő viharos házassága, majd Diana halála, és András herceg Jeffrey Epsteinhez fűződő barátsága is.

Azonban nem csak a családi élet, hanem az uralkodói élet is bővelkedett a megoldandó feladatokban. A királynőnek 14 miniszterelnöke volt Winston Churchilltől kezdve Boris Johnsonig, akikkel mind meg kellett találni a közös hangot. A királynő és miniszterelnökei jó és rossz időkben is végigkísérték a nemzetet: a konfliktusoktól és recesszióktól kezdve az olimpiai játékokig és nemzeti ünnepekig. Számtalan esemény felidéződik a dokumentumfilmekben, a Margaret Thatcherrel folytatott beszélgetésektől kezdve, azon legendás pillanaton át, amikor háláját fejezte ki Winston Churchillnek „uralkodásom első éveiben nyújtott bölcs útmutatásaiért”, egészen addig, hogy lefotózták kézen fogva Tony Blairrel, miközben az „Auld Lang Syne-t” énekelte. De a Brexit és Boris Johnson is komoly fejtörést okozott, hiszen a királynő soha addig nem keveredett bele ennyire a politikába.

A dokumentumfilmekben nem csak II. Erzsébetről, de Károlyról és Kamilláról, valamint Vilmosról és Katalinról is érdekes információk látnak napvilágot. A nézők betekintést nyerhetnek Vilmos herceg leendő királyi felkészülésébe egészen kisgyermekkorától kezdve, és kiderül mit gondoltak a királyi bennfentesek Kate alkalmasságáról feleségként és leendő hitvesként.

Premierek a Spektrumon:

II. Erzsébet és Károly herceg: március 21. 21 óra

II. Erzsébet és miniszterelnökei: március 22. 21 óra

II. Erzsébet: kötelesség mindenekelőtt: március 23. 21 óra

Károly és Kamilla – a trónra várva: március 24. 21 óra

Vilmos és Katalin – a jövő uralkodói: március 25. 21 óra

A Mindent megtudhatunk a brit királyi családról bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Mindent megtudhatunk a brit királyi családról

Vélemény, hozzászólás?