Kategóriák
Friss hírek

Minden estét megnyert az RTL Klub

Minden estét megnyert az RTL Klub olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A mi kis falunk ismétlésként is jó nézettséget hozott, ami sokat…

A teljes cikk itt olvasható:
Minden estét megnyert az RTL Klub

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla: A mi kis falunk ismétlésként is jó nézettséget hozott, ami sokat lendített az RTL Klub közönségarányán. Csoportszinten is nyerte a hetet az RTL Magyarország.
Ilyen is régen volt már, hogy ennyire simán nyerjen egy hetet az RTL Klub. Múlt héten viszont a 18-49 évesek körében minden egyes nap övék volt a főműsoridő. Ráadásul csoportszinten is erős hetet zártak, ugyanis az RTL-es csatornák összességében 25 százalékos heti share-t hoztak, miközben a TV2 Csoport televíziói 22 százalékot.
A nemzetközi csatornaportfóliók között a jól megszokott éles verseny zajlott. Azaz a Sony csatornák 6,9 százalékot produkáltak, őket követte az AMC 6,7 százalékkal, majd a ViacomCBS 6,2 százalékkal. 0,7 százalékpontos sávon belül teljesített a három csatorna, ez baromi szoros eredménynek számít.
30. hét /29. hét / 28. hét (főműsoridős share, 18-49 évesek)
RTL Klub – 9,3% / 8,3% / 8,3%
TV2 – 7,8% / 8,3% / 7,7%
Egyes hétköznap esti műsorok heti átlagos közönségaránya (30. hét, 18-49 évesek, zárójelben a korábbi hét adatai)
RTL Klub
Híradó – 15,2% (14,8%) – hétfőtől vasárnapig
Fókusz – 13,1% (12,3%)
A mi kis falunk – 12,7%
Barátok közt – 7,7% (9,8%)
TV2
Tények – 14,7% (14,7%) – hétfőtől vasárnapig
Tények Plusz – 12,3% (13,3%) – hétfőtől szombatig
Hegyi doktor – Újra rendel – 9,3% (9,6%)
A Piramis – 6,7% (8,6%)
Jó befektetésnek bizonyult A mi kis falunk az RTL számára, hiszen még az előző évad ismétlései is egész szép nézettséget szállítanak. Gyakorlatilag a sorozatnak köszönhetik, hogy nyerték a hetet. A Barátok közt viszont nem igazán tudott profitálni abból, hogy ennyire erős felvezetőműsort kapott.
A TV2-nek a Piramis ismétlései egyre kevésbé hoztak jó eredményeket. A Hegyi doktor című sorozat viszont teljesen elfogadható számokat produkált, pláne ahhoz képest, ha megnézzük, hogy manapság a vásárolt sorozatok mit tudnak az RTL Klub és a TV2 főműsoridejében. A teljes lakosságnál pedig kimondott erős nézőszámokat ért el a Hegyi doki (jellemzően félmillió feletti nézettséget), de kicsit lejjebb majd még emlegetjük is ennek kapcsán a sorozatot.
Az RTL Klubon futó heti sorozatok közül a Cobra11 érte el a legjobb közönségarányt (11,2%) és nézettséget (129 ezer). A hétköznap esti sorozatok között pedig a következő volt az erősorrend: Magnum (6,4%), Doktor Murphy pénteken (5,8%), Doktor Murphy csütörtökön (4,4%), Gyilkos lelkek (3,3%), Négy esküvő, egy temetés (2,9%).
Bejött a papírforma és a 18-49 éveseknél A mi kis falunk hétfőn sugárzott epizódja volt a legnézettebb heti műsor (188 ezer néző). A második legnézettebb címnek a vasárnap esti RTL Híradó örülhetett (167 ezer néző).
A TV2-n a 18-49 éveseknél a hétfői Tények teljesített a legjobban (165 ezer néző), a második legjobb nézőszámot pedig a szintén hétfői Tények Plusz hozta (138 ezer).
A teljes lakosságnál kicsit más volt a sorrend. A hét legnézettebbje a hétfői Tények volt (682 ezer néző), nem sokkal lemaradva következett a vasárnapi RTL Híradó (661 ezer). A harmadik helyre futott be a múlt pénteki Tények Plusz (592 ezer néző), a negyedikre A mi kis falunk (578 ezer). A TV2 harmadik legnézettebb tartalma pedig a Hegyi doktor, annak is a múlt csütörtöki adása volt, ami 539 ezer nézőt vonzott.
A tíz legnézettebb műsor a 18-49 éveseknél:

A tíz legnézettebb műsor a teljes lakosságnál:

 
Heszler Róbert
Adatok forrása: RTL / Nielsen Közönségmérés, TSV + vendég adatok
Megjegyzés: amennyiben nem jelezzük egy adatnál a célcsoportot, akkor az a 18-49 évesekre vonatkozik. A top 10-es táblázatokban a műsorok legnézettebb heti epizódjai szerepelnek.
Vendég adatok: a háztartásba érkező vendégekkel kalkulált nézettségi adatok.
Főműsoridő alatt a 19:00 és a 23:00 közötti időszakot értjük.

Tovább az eredeti cikkre: Minden estét megnyert az RTL Klub

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?