Milliókért versenghetnek az egyetemi e-sportolók

Milliókért versenghetnek az egyetemi e-sportolók olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A közös megmérettetések összetartó erejére, valamint az elhivatottság, eltökéltség és kiváló…

A teljes cikk itt olvasható:
Milliókért versenghetnek az egyetemi e-sportolók

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A közös megmérettetések összetartó erejére, valamint az elhivatottság, eltökéltség és kiváló teljesítményre való törekvés felkarolására ma még nagyobb szükség van, így nyolc egyetem hallgatói mérhetik össze tudásukat a legújabb liga rendszerű K&H egyetemi e-sport kupán. A kiemelt díjazással, nemzetközi kapcsolódással, szemeszterenkénti versenyekkel induló e-sport torna alapszakaszában 2 négy csapatos csoportban körmérkőzéses rendszerben zajlanak az összecsapások 2022. március 10. és 2022. április 14. között.

„Az elmúlt kétévnyi covid-időszak online oktatása az egyetemi közösségi életet is megtépázta és napjaink bizonytalanságában még inkább szükség van a közös megmérettetések összetartó erejére. S míg a most felnövő generáció új, digitális, innovatív lehetőségeket keres magának a sport és a szórakoztatás terén, az elhivatottság, az eltökéltség és kiváló teljesítményre való törekvés elismerése a való életben továbbra is fontos számukra. A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság, a K&H Junior Rocket League, valamint a K&H e-kupa FIFA után ezért a legújabb liga rendszerű K&H egyetemi e-sport kupát is útjára indítjuk. A kiemelt, 3 millió forint összdíjazású torna 2022. március 10. és 2022. április 14. között körmérkőzéses alapszakasszal rajtol, amelyen nyolc egyetem hallgatói vehetnek részt” – mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A bajnokság a League of Legends és Counter-strike Global Offensive játékban indul. Az alapszakaszban 2 négy csapatos csoportban körmérkőzéses rendszerben zajlanak az összecsapások, majd az egyenes kieséses formában folytatódó rájátszásba az alapszakasz csoportok első két legjobbja jut be.

A versengő egyetemek:

● Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

● Széchenyi István Egyetem

● Pécsi Tudományegyetem

● Debreceni Egyetem

● Óbudai Egyetem

● Budapesti Metropolitan Egyetem

● Budapesti Corvinus Egyetem

● Budapesti Gazdasági Egyetem

A verseny döntője tervezetten 2022. április 23. és 24. között a budapesti Gamerlandban már helyszíni szurkolók előtt (23-án LoL, 24-én CS:GO) dől el. Az elődöntőbe jutott csapatok két győzelme után a nagydöntőben két győzelemig tartó mérkőzése alapján dől el, hogy ki lesz a 2022-es évad tavaszi magyar egyetemi bajnoka.

A League of Legends torna győztes csapata számára nem ér véget a döntővel a küzdelem. A magyar egyetemi bajnok a nemzetközi mezőnyben, a 16 európai ország egyetemeinek részvételével zajló Amazon University Esports Masters LoL bajnokságában folytathatja a versenyzést.

A bajnokság összdíjazása 3 000 000 Forint. Az az egyetemi csapat, aki megkezdi az alapszakaszban való szereplést garantált 75 000 Forint értékű vásárlási utalványban részesül, összesen 1 200 000 Forint értékben. A verseny legvégén a rájátszásba jutott csapatokra pedig már 1 700 000 Forint vár.

Ezen felül a döntők 2 legjobb játékosa 50 000 – 50 000 Forint értékű külön díjazásban részesül.

A K&H egyetemi e-sport kupa mérkőzéseit az Esport1 szakértőkből álló kommentátor gárdája közvetíti minden héten csütörtökönként a Twitch, a Youtube és a Facebook felületén.

A Milliókért versenghetnek az egyetemi e-sportolók bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Milliókért versenghetnek az egyetemi e-sportolók

Vélemény, hozzászólás?