Miért éri meg anyagilag a padlófűtés?

Miért éri meg anyagilag a padlófűtés? olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A padlófűtés napjaink egyik közkedvelt megoldása. Nem véletlenül. Egyrészt az innovatív,…

A teljes cikk itt olvasható:
Miért éri meg anyagilag a padlófűtés?

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A padlófűtés napjaink egyik közkedvelt megoldása. Nem véletlenül. Egyrészt az innovatív, hatékony működés miatt, másrészt anyagi okokból. A fűtésszámla minimalizálása ugyanis sok háztartásban fontos cél, a hagyományos rendszerekkel pedig egyre kevésbé lehet fenntartani a gazdaságosság látszatát. Főként télen, amikor a rezsiköltség talán legnagyobb részét maga a fűtésszámla adja. Ebben a bejegyzésben a padlófűtés működéséről, kiépítéséről, áráról számolunk be, illetve bemutatjuk az egyes technológiák, mint például a fűtőszőnyeg tulajdonságait. 

A padlófűtés működése

A padlófűtés annak ellenére számít modern, és innovatív megoldásnak, hogy már az ókori Rómában is alkalmazták. A technológia azóta természetesen rengeteget fejlődött. Manapság pedig kifejezetten hasznos lehet lecserélni a régi, hagyományos rendszereket az újabb technológiákra.

Működésének alapja, hogy az aljzatbetonban elhelyezett csővezetékeken keresztül a rendszer az áramló meleg víznek köszönhetően hatékonyan fűti az adott helyiséget. Ellentétben a hagyományos fűtési rendszerekkel, mint például a radiátorral, vagy konvektorral, amelyek csak egy pontból sugároznak.

A padlófűtéssel kapcsolatban számos tévhit is kering. Talán volt olyan időszak a kezdetekben, amikor tényleg lehetett szálló porról beszélni, napjainkban viszont a hő sugárzással való működése miatt ez technikailag sem lehetséges, hiszen a rendszer nem áramoltatja a levegőt.

A padlófűtés hatékony, könnyen és egyszerűen telepíthető megoldást kínál. Na és persze nem utolsósorban energiatakarékos alternatíva is optimális esetben, így a pénztárcánk sem fogja bánni. Az árammal működtetett fűtésrendszereknél pedig nincs szükség bonyolult csővezetékekre, felújításokra, vagy épp engedélyeztetésre. Biztonságos, tiszta működést biztosítanak. 

Összességében az egyik leghatékonyabb fűtési forma, és nem egészségtelenebb, vagy drágább mint más rendszerek. A jövőben pedig akár napelemmel is párosíthatjuk, így téve szert egy igazán modern „zöld” megoldásra. 

Padlófűtés lehet vízkeringetésű vagy akár elektromos is

A padlófűtést illetően kétféle rendszert különböztetünk meg:

  • vízkeringetésű
  • elektromos

A vízkeringetésű rendszer alapja, hogy a burkolat alá fűtőcsöveket fektetnek, így áramoltatva a meleg vizet. Az elektromos fűtésnél viszont nagy előny a fűtőszőnyeg használata, amit bármilyen területre le lehet fektetni, legyen szó szerelőbetonról, vagy már meglévő burkolatról. Használható kiegészítő- és fő fűtési rendszerként is. A fűtőszőnyegek aljzatkiegyenlítőbe ágyazva is extra vékony padlófűtési rendszert eredményeznek.

A fűtőszőnyeg előnyei közé tartozik, hogy optimalizált fogyasztás nyerhető általa, rövid felfűtési idővel bír, és biztosítja az egyenletes hőátadást. A fűtőszőnyeg ár pedig egy egyénre szabott, megfizethető, gazdaságos alternatíva a többi megoldással összehasonlítva.

A padlófűtés ára: mennyi az annyi? 

Visszatérve tehát a padlófűtés anyagi mivoltára, maga a rendszer kiépítése többféle dologtól is függ. Mekkora területre telepítjük, milyen technológiát választunk. A padlófűtés ár ezért nem egy fix összeg, hanem az adott körülményekre szabott költség. A körülmények, és az igények szabják meg, hogy melyik technológia a legmegfelelőbb. Így viszont nem kell plusz, illetve felesleges költségekkel számolni. Mindig a legjobb megoldás kerül kiszámításra.

Amennyiben Önt is érdekli a hatékony, kényelmes, gazdaságos és környezetbarát padlófűtési megoldás, illetve a fűtőszőnyeg telepítése, vegye fel a kapcsolatot a Dimat Fűtéstechnika Kft. szakembereivel. A teljes kivitelezési folyamaton végigkísérjük, a tervezéstől kezdve a telepítésig. Ráadásul garanciával!

Képek forrása: dimat.hu (ügyfél)

Tovább az eredeti cikkre: Miért éri meg anyagilag a padlófűtés?

Vélemény, hozzászólás?