MI A KÖZÖS SHIRLEY VALENTINE-BAN ÉS BALSAI MÓNIBAN?

MI A KÖZÖS SHIRLEY VALENTINE-BAN ÉS BALSAI MÓNIBAN? olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Hamarosan bemutató a Centrál Színházban Ujj Mészáros Károly fordításában és rendezésében…

A teljes cikk itt olvasható:
MI A KÖZÖS SHIRLEY VALENTINE-BAN ÉS BALSAI MÓNIBAN?

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Hamarosan bemutató a Centrál Színházban Ujj Mészáros Károly fordításában és rendezésében

A kiváló humorú Mrs. Bradshaw egy nap Görögországba szóló repülőjegyet kap, ami gyökerestül felforgatja az életét.  Szembe kell néznie fiatalkori önmagával, a szabadszellemű, lázadó Shirley Valentine-nal. Április 28-án mutatja be a Centrál Színház Willy Russel remekbe szabott, szívmelengető és sziporkázóan humoros sikerdarabját, a Shirley Valentine-t Balsai Móni nagyszerű tolmácsolásában. Az előadást, a Centrál Színházban nagy sikerrel játszott Büszkeség és balítélet rendezője, Ujj Mészáros Károly fordította és állította színpadra. Ez a darab egy életteli nőről mesél, és Balsai Móni elárulta, mi a közös benne és Shirley Valentine-ban. 

A kiváló humorú Mrs. Bradshaw egy nap Görögországba szóló repülőjegyet kap, ami gyökerestül felforgatja az életét.  Szembe kell néznie fiatalkori önmagával, a szabadszellemű, lázadó Shirley Valentine-nal, aki Mrs Bradshawként mára olyan magányossá vált, hogy élete sorsfordító döntéseit kénytelen a konyhafallal megbeszélni. Például, hogy elhagyja-e Liverpoolt és a férjét, hogy Kolombusz Kristóffal együtt elhajózzanak Klitorisz szigetére…

Az előadást, ami a tatabányai Jászai Mari Színház közreműködésével, az NKA támogatásával jött létre, 2022. április 28-án a Centrál Színház mutatja be Budapesten, ahol Fekete Anna díszletelemeinek felhasználásával, teljesen új köntösben, nagyobb szabású látványvilággal jelentkezik majd. Az előadáshoz a videóvetítést Varga Vince tervezi.

Nagy elánnal és lelkesedéssel folynak a próbák a Centrál Színházban, ahová Balsai Móni és Ujj Mészáros Károly kutyája is rendszeresen ellátogat. Lisa titkon remélte, hogy ő is színre léphet és eljátszatja Cola-kutya szerepét, de miután az előadás monodráma, erre sajnos nincs mód. Talán majd egy másik darabban…

A címszerepet alakító Balsai Móni több hasonlóságot is érez a főhőssel. „Mindketten nagyon szeretünk főzni és közben én is szeretek meginni egy pohár bort. Az is közös bennünk, hogy én is megpróbálok kiállni magamért. Ezt még tanulom, de igyekszem! Szerintem is nagyon fontos, hogy az ember Igenis hallja meg, hogy mi az, amit ő belül szeretne, mik a vágyai, merjen velük szembenézni és merjen tenni értük! Magáért, a vágyaiért, az álmaiért ez igazságáért, a szeretetért és a boldogságáért!”- mondja. „Nagyon szeretem játszani Shirley Valentine-t, mert eszembe juttatja a saját kamaszkori vágyaimat, terveimet, gondolataimat a világról, és miközben szembesít azzal, amit esetleg sikerült elérnem, ráébreszt arra is, hogy mi volt azokból igazán fontos, és arra is, hogy mi lehetne akár most is egy új terv része. Azért is szeretem, mert nagyon sok pozitív energiát hordoz Shirley karaktere és az egész előadás. Azt mutatja meg, hogy az ember ki tud kerülni a mélypontjaiból hogyha bátor, és mer tenni magáért és az életéért.” – teszi hozzá a népszerű színésznő.

https://www.facebook.com/Szinhaz.Central/

Tovább az eredeti cikkre: MI A KÖZÖS SHIRLEY VALENTINE-BAN ÉS BALSAI MÓNIBAN?

Vélemény, hozzászólás?