Mészáros, Csányi, Felcsuti – ők a leggazdagabb magyarok

Mészáros, Csányi, Felcsuti – ők a leggazdagabb magyarok olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Mészáros Lőrinc vezeti a leggazdagabb magyarok listáját 480 milliárd forintos becsült…

A teljes cikk itt olvasható:
Mészáros, Csányi, Felcsuti – ők a leggazdagabb magyarok

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Mészáros Lőrinc vezeti a leggazdagabb magyarok listáját 480 milliárd forintos becsült vagyonnal a 100 leggazdagabb 2022 című kiadvány szerint. Csányi Sándor OTP-vezér 60 milliárddal lemaradva a második, míg a géptartozékgyártó vállalkozásából meggazdagodott Felcsuti Zsolt a harmadik pozícióban található 345 milliárd forinttal.

A Szakonyi Péter és csapata által összeállított listán szereplők összvagyona a COVID-járvány ellenére is jelentősen bővült. A 21. alkalommal összeállított kiadványban szereplők összesen 6223,5 milliárd forintos becsült összvagyonnal rendelkeznek, ez egy év alatt csaknem 637 milliárd forintos bővülést jelent – írja beszámolójában a napi.hu. Ez egyébként majdnem annyi, mint amennyi 2002-ben a TOP100 összesített vagyona volt (632 milliárd forint).

Mészáros Lőrinc jókora fölénnyel vezeti az idei rangsort, Csányi Sándor vagyon egy év alatt lényegében nem változott, ami jórészt az OTP Bank tetemes tőzsdei árfolyamveszteségének tudható be. Idén először léphetett fel a képzeletbeli dobogóra Felcsuti Zsolt, a géptartozékgyártó MPF Holding többségi tulajdonosa Gattyán Györgyöt szorította egy hellyel hátrébb: Felcsuti vagyonát 345 milliárdra, Gattyánét pedig 317 milliárd forintra becsülték a kiadvány szerkesztői – derül ki a napi.hu összeállításából.

Az első tízben alapvető változás nem következett be az elmúlt egy évben: sorrendben az ötödik Veres Tibor (254 milliárd), akit Jellinek Dániel (240 milliárd), Bige László (201 milliárd), Szíjj László (193 milliárd), Széles Gábor (191 milliárd) és Kasza Lajos (136,5 milliárd) követ. A top-10 összvagyona immár 2777,5 milliárd forintra rúg – ez csaknem a 45 százaléka az első száz teljes vagyonának.

 

Érdekesség, hogy míg két évtizeddel ezelőtt még 2,3 milliárd forint kellett ahhoz, hogy valaki felkerüljön a listára, addig idén ehhez minimum 12,7 milliárd forint kellett.

Az idei listára csupán négy új szereplő került fel: az Indotek résztulajdonosa, Hermann Kamilla. a hazai létesítmény-fenntartási piac nagyágyújának tartott Kis-Szölgyémi Ferenc, a Masterplast társtulajdonosa, Ács Balázs, valamint a naperőműüzletben évek óta aktív Lugos Roland – olvasható a napi.hu-n.

A Mészáros, Csányi, Felcsuti – ők a leggazdagabb magyarok bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Mészáros, Csányi, Felcsuti – ők a leggazdagabb magyarok

Vélemény, hozzászólás?