Mentesülnek a médiaszolgáltatási díj alól a tévécsatornák

Mentesülnek a médiaszolgáltatási díj alól a tévécsatornák olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Nem kell befizetniük a negyedéves médiaszolgáltatási díjat a kereskedelmi tévécsatornáknak egy…

A teljes cikk itt olvasható:
Mentesülnek a médiaszolgáltatási díj alól a tévécsatornák

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Nem kell befizetniük a negyedéves médiaszolgáltatási díjat a kereskedelmi tévécsatornáknak egy új kormányrendelet alapján, az indoklás szerint az orosz-ukrán háború miatt döntöttek így – írja beszámolójában a Telex.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a „lineáris kereskedelmi jellegű médiaszolgáltatás médiaszolgáltatója” 2022. július 1-től december 31-ig mentesül a negyedéves médiaszolgáltatási díjfizetési kötelezettség alól.

A Telex beszámolója szerint a rendelet azt is írja, hogy a 2022-es év harmadik negyedévére már megfizetett médiaszolgáltatási díjat a mentesítési időszak leteltét követő negyedévre esedékes médiaszolgáltatási díjban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a médiaszolgáltatásra jogosult javára elszámolja.

Az országos lineáris audiovizuális médiaszolgáltók közé tartozik többek között a Magyar RTL, a TV2 Média Csoport, az ATV és a HírTV is. Mint a Telex felidézi, 2021 elején szintén mentesültek a szolgáltatók a negyedéves médiaszolgáltatási díjfizetési kötelezettség alól, akkor a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetre hivatkozva.

A Mentesülnek a médiaszolgáltatási díj alól a tévécsatornák bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Mentesülnek a médiaszolgáltatási díj alól a tévécsatornák

Vélemény, hozzászólás?