fbpx

Menet közben tisztítja a levegőt a vadonatúj Toyota Mirai

Menet közben tisztítja a levegőt a vadonatúj Toyota Mirai olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Néhány héten belül Magyarországra is megérkezik a világ legzöldebb, melléktermékként tiszta…

A teljes cikk itt olvasható:
Menet közben tisztítja a levegőt a vadonatúj Toyota Mirai

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Néhány héten belül Magyarországra is megérkezik a világ legzöldebb, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó személyautója, a vadonatúj Toyota Mirai.

A Toyota úttörő, zéró károsanyag-kibocsátású hidrogén üzemanyagcellás elektromos szedánja a Toyota moduláris GA-L platformjára épül, amely a belső egységek jobb elrendezését és tágasabb ötüléses utasteret tesz lehetővé.

Az új platform lehetővé tette a modell előző generációjához képest egy további (harmadik) hidrogéntartály beépítését, amely hozzájárul ahhoz, hogy a hatótávolság 30 százalékkal, kb. 650 kilométerre növekedett. A Toyota mérnökei a gazdaságossági jellemzők mellett a formatervre és a vezetési élményre összpontosítva tették emocionálisabbá a Mirai kisugárzását, hogy hozzájáruljanak az abszolút zöld meghajtás népszerűvé tételéhez.

Az új Mirai környezetvédelmi teljesítménye még a zéró károsanyag-kibocsátáson is túlmutat, mert „negatív” az emissziója. Ez az autó valójában tisztítja a levegőt menet közben. A Toyota újítása a katalizátor-szerű szűrő a szívócsőben. Az üzemanyagcellához beszívott levegő egy elektromosan töltött, nem szövött szerkezetű szűrőanyagon halad át, ami felfogja a mikroszkopikus méretű szennyező anyagokat, beleértve a kéndioxidot (SO2), a nitrogénoxidot (NOx) és a PM 2.5 részecskéket. A rendszer hatékonyan szűri ki a 0 és 2,5 mikron közötti méretű, az üzemanyagcella által beszívott levegőben található részecskék 90-100 százalékát.

Tovább az eredeti cikkre: Menet közben tisztítja a levegőt a vadonatúj Toyota Mirai

Most szólj hozzá!

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?