Megvan az év kilátója és turistaháza

Megvan az év kilátója és turistaháza olvasható a azutazo.hu weboldalán.

2010 óta több mint 100 kilátót építettek és újítottak fel Magyarországon,…

A teljes cikk itt olvasható:
Megvan az év kilátója és turistaháza

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

2010 óta több mint 100 kilátót építettek és újítottak fel Magyarországon, amelyek egy-egy túra céljaként ösztönzik a kirándulókat az útvonalak bejárására – jelentette ki a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára az Év Kilátója címet elnyert Zsófia-kilátó emléktáblájának avatásán, Miskolc-Lillafüreden a napokban.

Révész Máriusz szerint az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) Év kilátója és Év turistaháza közönségszavazását “óriási érdeklődés övez” és amely segít a létesítmények népszerűsítésében.

Tájékoztatása szerint az idén a kilátók között a Zsófia-kilátó győzött 7800 vokssal; a kilátó 1900-ban épült, majd a terület katonai célú hasznosítása miatt az 1950-es években lebontották és ez év nyarára, mintegy 50 millió forint kormánytámogatásból újjáépítették.

Révész Máriusz kijelentette: a térség és Miskolc továbbra is számíthat a kormány támogatására. Felidézte: a kabinet a lillafüredi kisvasút jelenleg is tartó felújításához ugyancsak hozzájárult, és tervben van a bánkúti sípálya, valamint a lillafüredi libegő fejlesztése.

A Fehérkőlápa turistaház Miskolcon
MTI/Vajda János

Veres Pál, a megyeszékhely polgármestere arról beszélt, céljuk, hogy egyre inkább a bükki táj, a Szinva-patak völgye és a város természeti, turisztikai, gasztronómiai, kulturális vonzereje jellemezze a borsodi megyeszékhelyt. Ez a 2000-es évek óta a fejlesztésekben is megnyilvánul. Az energiaválság ellenére működtetik a Miskolctapolcai barlangfürdőt, folyik az Avas-tető felújítása és Miskolc belvárosának átalakítása – sorolta. Szólt a Diósgyőri várról, ahol középkori hangulatú történelmi városközpont épül, valamint Lillafüred átfogó turisztikai fejlesztési tervéről.

Az eseményt követően az államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és a polgármester emléktáblát avatott a közeli Fehérkőlápa Turistaháznál, amely 2904 vokssal az Év turistaháza szavazás nyertese lett. (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: Megvan az év kilátója és turistaháza

Vélemény, hozzászólás?