Megújult a Sopron Média honlapja

Megújult a Sopron Média honlapja olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Az új webdizájn mellett az is feltűnhet a városi hírportál látogatóinak,…

A teljes cikk itt olvasható:
Megújult a Sopron Média honlapja

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Az új webdizájn mellett az is feltűnhet a városi hírportál látogatóinak, hogy villámgyorsan betöltődnek a hírek és elindulnak a videók: világviszonylatban is korszerű tartalomkezelő rendszert kapott a SopronMedia.hu.

A 2016-ban indult híroldal mind technológiai, mind esztétikai szempontból elavult, ezért a Soproni Kommunikációs Központ Kft. 2021-ben az oldal megújítása mellett döntött. Célja egy modern megjelenésű, olvasóbarát hírportál készítése volt. A webdizájn a Kreatív Modul, a webfejlesztés az fws online Kft. munkája.

A fejlesztést megnehezítette, hogy komplex, napi sok ezer olvasót elérő, sokéves hírportál teljes rendszerének újraépítéséről volt szó. A legnagyobb kihívást a korábbi adatok, a több mint 10 ezer cikk, számtalan kép és videós tartalom új rendszerbe való hiánytalan integrálása jelentette – mondta Fekete Attila, a fejlesztő fws online Kft. ügyvezetője.

A szakértő elmondta, hogy a fejlesztés során a legfontosabb szempont a kiváló felhasználói élményt biztosító, gyors működés mellett a szerkesztők számára modernebb és jobban használható háttérrendszer biztosítása volt. A megbízó és a fejlesztő közötti folyamatos kapcsolattartás mellett a további fejlesztések folyamatosan jelennek meg az egyedileg, de modulárisan felépített hírportálon.

A SopronMedia.hu oldal a jelenleg ismert leggyorsabb hírmegjelenítési technológiát használja. Megbízható, stabil működését Laravel keretrendszer folyamatosan frissülő legújabb verziója, a stabil adattárolást és -elérést MySQL adatbázis biztosítja. A gyors oldalbetöltésről és a felhasználói élményről NuxtJS-alapú frontendrendszer gondoskodik, a képek magas szintű, gyors kiszolgálását külön erre a célra beüzemelt szerver biztosítja.

A Megújult a Sopron Média honlapja bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Megújult a Sopron Média honlapja

Vélemény, hozzászólás?