Megnyitotta a reptér melletti új műszaki bázisát az AutoWallis Csoporthoz tartozó Sixt

Megnyitotta a reptér melletti új műszaki bázisát az AutoWallis Csoporthoz tartozó Sixt olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében, Vecsésen alakította ki új…

A teljes cikk itt olvasható:
Megnyitotta a reptér melletti új műszaki bázisát az AutoWallis Csoporthoz tartozó Sixt

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében, Vecsésen alakította ki új műszaki bázisát az AutoWallis Csoporthoz tartozó Sixt. A 705 millió forintos beruházásból 282 millió forintot a Külgazdasági és Külügyminisztérium vissza nem térítendő támogatása fedezett. Az új bázis kialakítását az AutoWallis zöld projektnek minősítette, így a megvalósítás során különös figyelmet fordított a fenntarthatóságra, valamint arra, hogy az új helyszín alkalmas legyen akár autómegosztók vagy flottakezelők elektromos autóinak kiszolgálására is.

Mobilitási szolgáltatásainak fejlesztése terén fontos beruházást zárt le az AutoWallis Csoport leányvállalata, a Sixt márkát képviselő Wallis Autókölcsönző. A bérautó-szolgáltatásokat nyújtó Sixt rent-a-car a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében, Vecsésen nyitotta meg új műszaki bázisát. A közel 6 ezer négyzetméteres ingatlanon a már meglévő felépítmények felújításával és átalakításával hozták létre az 1349 négyzetméteres műszaki bázist, összesen 210 parkolóhellyel. A beruházás teljes költségvetése 705 millió forint volt, melyhez a Külgazdasági és Külügyminisztérium 282 millió forint összegű versenyképesség-növelő vissza nem térítendő támogatást nyújtott. A beruházással az AutoWallis felkészült a turizmus felfutására, így a Sixt még költséghatékonyabb üzemeltetésére, valamint a Csoport által később esetlegesen indítandó más mobilitási szolgáltatások (például autómegosztás, flottakezelés) gyors kiszolgálására. A beruházás során fontos szempont volt az is, hogy a bérautó-szolgáltatások, illetve a kapcsolódó logisztikai, üzemeltetési, műszaki és autófelkészítési feladatok ellátása hatékonyabbá váljon. A fejlesztés az AutoWallis Zöld Finanszírozási Keretrendszerében tett vállalásoknak megfelelően történt, annak az állami támogatáson felüli részét az AutoWallis a múlt évben kibocsátott zöld kötvényekből befolyt forrásból finanszírozta. A Sixt új műszaki bázisának zöldberuházásait az ALTEO valósította meg, a két vállalat között tavaly létrejött együttműködési megállapodás alapján.

Az AutoWallis zöld vállalásainak megfelelve az ALTEO az ingatlanon 50 kW kapacitású napelemrendszert telepített és 13 elektromos töltőpontot alakított ki, és a rendszert felkészítette arra, hogy ahhoz a későbbiekben egy energiatároló legyen kapcsolható. A műszaki bázist hőcserélős hűtés-fűtéssel, kizárólag LED világítással üzemeltetik, míg a gépjárművek tisztítása száraz és vizes kézimosással történik. Jelentős üzemanyagmegtakarítást jelent, hogy a Sixt kiszolgálópontjai között ezentúl nem kell mozgatni a bérautókat, és az egyre nagyobb arányú hibrid vagy teljesen elektromos hajtású flottát a napelemekből származó árammal is lehet tölteni.

Dévai Gábor, a Wallis Autókölcsönző ügyvezető igazgatója, az AutoWallis Igazgatóságának tagja elmondta, hogy az új telephely már a nyitást követően teljes kapacitással működik, mivel a turizmus erősödésével már az év első felében is jelentősen növekedett a bérautó-szolgáltatások iránti igény. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma az első negyedévben 987 százalékkal bővült 2021 első negyedévéhez képest, miközben a Sixt több mint a kétszeresére (+123,1%) növelte a bérleti események számát, míg a bérleti napok száma 29,2 százalékkal 39.185-re bővült. Az első negyedéves számok alapján a rövidebb időtartamú, turisztikai célú bérlések száma dinamikusan növekedett. 

Tovább az eredeti cikkre: Megnyitotta a reptér melletti új műszaki bázisát az AutoWallis Csoporthoz tartozó Sixt

Vélemény, hozzászólás?