A Prospex Delta kapta az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj KPMG Fair Play-díját

A Prospex Delta kapta az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj KPMG Fair Play-díját olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Díjátadóval zárult a több rekordot eredményező 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj és…

A teljes cikk itt olvasható:
A Prospex Delta kapta az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj KPMG Fair Play-díját

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Díjátadóval zárult a több rekordot eredményező 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj és a hozzá köthető vízi és parti programsorozatot és vitorlásversenyeket összekötő Balaton-parti fesztivál. Az abszolút győztes Raiffeisen Fifty-Fifty katamarán csapata mellett elismerésben részesült a leggyorsabb egytestű hajó, a Raffica legénysége, a legjobb női csapat, a legidősebb és legfiatalabb versenyző, és a több mint 30 hajóosztály legjobbjai.

Díjazták a legjobban navigáló hajó gárdáját, a legfenntarthatóbb hajó legénységét, a legjobb női kormányost, a legeredményesebb női csapatot, a legidősebb és legfiatalabb versenyzőt, és a klasszikus hajóosztályok vitorlázóit. Számos jelölés érkezett a KPMG által alapított Fair Play-díjra és a szakmai zsűri is figyelemmel kísérte az eseményeket.

A döntés értelmében a Prospex Delta csapata kapta a díjat, azért, mert a Process Solutionnek a verseny előtti napon eltört, és a rajtig javíthatatlanná vált az orrsudara, és Kaiser Kristóf, a Prospex Delta csapat kormányosa sietett a tizenháromszoros Kékszalag győztes Litkey Farkas megsegítésére. Dr. Kaiser Kristóf a tartalék orrsudarát és annak szerelvényeit átadta a Process Solutionnek, ezzel lehetővé téve a csapat indulását a versenyen. „A tiszta szabályok, a sportszerű versenyzés, a tisztelet, a bizalom fontos, hogy jelen legyenek a sportban, így a vitorlázásban is.

Nagyszerű volt látni, hogy a Prospex Delta csapata mennyire komolyan vette a bajtársiasságot, kisegítette ellenfelét a bajból, aki így vízre tudott szállni.

 

Ezzel a tettével a Prospex Delta a zsűri és a mezőny tiszteletén felül az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon a Kékszalag – KPMG Fair Play díjat is megnyerte.” – emelte ki Rózsai Rezső, a magyarországi KPMG vezérigazgatója, a Kékszalag-KPMG Fairplay Díj egyik zsűritagja, a díj alapítója

Tovább az eredeti cikkre: A Prospex Delta kapta az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj KPMG Fair Play-díját

Vili Robotol