Megszületett Walt Disney amerikai trükkfilmrajzoló, producer és filmrendező, Miki egér és Donald kacsa figurájának megalkotója. (118 éve)

Don Juan még mindig kopaszodik, Robyn More pedig a fénykép és a joker filmek kritikáját kritizálja, miközben androidra 10 újdonság érkezett ma is, de ez cseppet sem izgatja Csajághy Laurát. Mindeközben Kamen Anev a jófogáson kutatja, hogy lehet-e ott vásárolni pár kiló kvantumfölényt, a milliomos Dancsó Péter pedig rájött, hogy az esőerdő valójában nem is termel oxigént. Kell még mára ennél több? Lássuk csak, akkor itt van egy még frissebb: Megszületett Walt Disney amerikai trükkfilmrajzoló, producer és filmrendező, Miki egér és Donald kacsa figurájának megalkotója. (118 éve) »» Eredeti nevén: Walter Elais Disney. Chicagóban született.

Trükkfilmrajzoló, producer és filmrendező.

1922 óta kísérletezett – a kezdetben karikaturista és reklámrajzoló – rajztrükkfilmekkel. Miki egér már első filmjében, 1926-ban sztár lett. Az első egész estét betöltő rajzfilmje, a “Hófehérke és a hét törpe” 1937-ben óriási kasszasikert aratott. A film hatszorosára növekedett költségei a producer Walt Disneyt a csőd felé sodárták, azonban az elért nyereség megérte a kockázatvállalást. A trükkfilm atyja természeti és dokumentumfilmeket is készített. Kaliforniában 1955-ben nyílt meg az Egyesült Államok legnagyobb turistaszenzációja, a Disneyland.

Tovább is van, itt találod a teljes cikket: #Ezenanapon / Megszületett Walt Disney amerikai trükkfilmrajzoló, producer és filmrendező, Miki egér és Donald kacsa figurájának megalkotója. (118 éve)

Vélemény, hozzászólás?