Kategóriák
Igazán jeles napok

Megszületett Tristan (Paul) Bernard francia író, humorista, lapszerkesztő. (A tékozló fiú). (154 éve)

Megszületett Tristan (Paul) Bernard francia író, humorista, lapszerkesztő. (A tékozló fiú). (154 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Főként a színház számára dolgozott, de számos regényt és karcolatot is…

A teljes cikk itt olvasható:
Megszületett Tristan (Paul) Bernard francia író, humorista, lapszerkesztő. (A tékozló fiú). (154 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Főként a színház számára dolgozott, de számos regényt és karcolatot is írt. A párizsi bulvárszellemet képviselő sziporkázóan szellemes, csípős humorú regényei (Egy jómódú fiatalember tönénete, A csendes férj, A kis kávéház) és színdarabjai (Csókolj meg, Jónás, Juci,János, A kutyamosó, A szerkesztő úr) igen sikeres szerzővé tették hazájában és idegenben egyaránt. A francia irodalomban elsőként tájékoztatott a sport világáról. Vígjátékaiból néhányat a Vígszínház is bemutatott.

(Meghalt 1947.12.07)

Tovább az eredeti cikkre: Megszületett Tristan (Paul) Bernard francia író, humorista, lapszerkesztő. (A tékozló fiú). (154 éve)

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?