Megszületett William Theodore Ronald Brailey angol zongoraművész, aki a Titanic fedélzetén az utolsó percekig játszott. (135 éve)

Megszületett William Theodore Ronald Brailey angol zongoraművész, aki a Titanic fedélzetén az utolsó percekig játszott. (135 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Apja, William Richard Brailey, akkoriban a spiritualizmus ismert alakja volt. Szállodában…

A teljes cikk itt olvasható:
Megszületett William Theodore Ronald Brailey angol zongoraművész, aki a Titanic fedélzetén az utolsó percekig játszott. (135 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Apja, William Richard Brailey, akkoriban a spiritualizmus ismert alakja volt. Szállodában kezdett el zongorázni, ami első munkahelye volt, csellózni és fuvolázni is tanult.  1902-ben csatlakozott a Royal Lancashire Fusiliers-i ezredhez, ahol 12 évig zenészként dolgozott. Először az RMS Saxonia fedélzetén zongorázott, majd csatlakozott a Cunard gőzös RMS Carpathiahoz 1912-ben, ahol találkozott Roger Marie Bricoux francia csellóssal. A Carpathian való zenélés után mindkét férfi csatlakozott a White Star vonalhoz, és felvette őket a Liverpool CW és FN Black zenei ügynöksége, hogy szolgáljanak a Titanicon.

Brailey a Titanicra 1912. április 10-én, Southamptonban szállt fel és 4 napig a hajón dolgozott zongoristaként (ekkor 24 éves volt). Rajta kívül még 7 zenész volt a hajón, a túlélők beszámolója szerint az utolsó percekig játszottak. Egyikük sem élte túl a katasztrófát. A zenészek tiszteletére emlékművet állítottak Southamptonban.

Tovább az eredeti cikkre: Megszületett William Theodore Ronald Brailey angol zongoraművész, aki a Titanic fedélzetén az utolsó percekig játszott. (135 éve)

Vélemény, hozzászólás?