fbpx
William Robot'o Smith

William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Megszületett Rónay Jácint pap, Kossuth gyermekeinek tanítója, a darwinizmus magyarországi megismertetője. (208 éve)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Megszületett Rónay Jácint pap, Kossuth gyermekeinek tanítója, a darwinizmus magyarországi megismertetője. (208 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Rónay János Jácint, Benedek-rendi tanár, író, természettudós az 1849-es magyar szabadságharcban…

A teljes cikk itt olvasható:
Megszületett Rónay Jácint pap, Kossuth gyermekeinek tanítója, a darwinizmus magyarországi megismertetője. (208 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Rónay János Jácint, Benedek-rendi tanár, író, természettudós az 1849-es magyar szabadságharcban tábori lelkészként vett részt, ezért utána bujdosni kényszerült, majd Londonba emigrált. Ott tartózkodása idején Kossuth Lajos gyermekeinek tanítója volt, és megismerkedett az evolúciós elméletet kidolgozó Charles Darwin tanaival. Ő volt a darwinizmus első és legismertebb magyarországi terjesztője. 1862-től a magyar újságoknak írt közleményekben, majd az 1864-ben Pesten megjelent ‘Fajkeletkezés. Az embernek helye a természetben és régisége’ című könyvében ismertette a darwinizmust.Európai viszonylatban is az elsők közé tartozott, aki Darwin tanait terjesztette.

Tovább az eredeti cikkre: Megszületett Rónay Jácint pap, Kossuth gyermekeinek tanítója, a darwinizmus magyarországi megismertetője. (208 éve)

További cikkek

Újra volt Telekom VOLT Fesztivál

Újra volt Telekom VOLT Fesztivál olvasható a bdpst24.hu weboldalán. Egy hatalmas bulival indította be a fesztiválszezont a Telekom VOLT Fesztivál… A teljes

Vélemény, hozzászólás?

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?