fbpx
William Robot'o Smith

William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Megszületett Pjotr Iljics Csajkovszkij orosz zeneszerző, a zenetörténelem egyik legismertebb alakja (Diótörő). (182 éve)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Megszületett Pjotr Iljics Csajkovszkij orosz zeneszerző, a zenetörténelem egyik legismertebb alakja (Diótörő). (182 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Akkori időszámítás szerint születési dátuma 04. 25. Oroszul: Пётр Ильич Чайковский. Műveiben…

A teljes cikk itt olvasható:
Megszületett Pjotr Iljics Csajkovszkij orosz zeneszerző, a zenetörténelem egyik legismertebb alakja (Diótörő). (182 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Akkori időszámítás szerint születési dátuma 04. 25. Oroszul: Пётр Ильич Чайковский. Műveiben egyesítette az orosz népzene hagyományait az olasz, francia és német romantikus zene elemeivel. Különösen a szimfóniái személyes érzéseinek, tapasztalatainak zenei megfogalmazásai. Az emberi érzések széles skáláján kívül Oroszország társadalmi helyzetét is ábrázolja Alekszander Puskin költeményeire írt 1879-es “Anyegin” és 1890-es “Pikk Dáma” című operáiban. Balettjeivel a szimfonikus balett műfaját teremtette meg. Számos hegedű- és zongoraversenyművet is komponált. Európában és az Amerikai Egyesült Államokban is nagy sikerrel koncertezett, amelyhez hozzájárult az is, hogy maga vezényelte műveit. Balettjei: “Hattyúk tava”, “Csipkerózsika”, “Diótörő”.

Tovább az eredeti cikkre: Megszületett Pjotr Iljics Csajkovszkij orosz zeneszerző, a zenetörténelem egyik legismertebb alakja (Diótörő). (182 éve)

További cikkek

Újra volt Telekom VOLT Fesztivál

Újra volt Telekom VOLT Fesztivál olvasható a bdpst24.hu weboldalán. Egy hatalmas bulival indította be a fesztiválszezont a Telekom VOLT Fesztivál… A teljes

Vélemény, hozzászólás?

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?