Kategóriák
Igazán jeles napok

Megszületett Nadja Juliette Boulanger francia zenepedagógus, az első nő, aki amerikai nagyzenekart vezényelt. (133 éve)

Megszületett Nadja Juliette Boulanger francia zenepedagógus, az első nő, aki amerikai nagyzenekart vezényelt. (133 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

A Boston Symphony és a NY Philharmonic zenekarokat vezényelte. 1909-1924 között…

A teljes cikk itt olvasható:
Megszületett Nadja Juliette Boulanger francia zenepedagógus, az első nő, aki amerikai nagyzenekart vezényelt. (133 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: A Boston Symphony és a NY Philharmonic zenekarokat vezényelte.

1909-1924 között zeneelméletet tanított. 1920-59-ig az École Nonnalede Musique, 1921-től ezzel párhuzamosan a fontainebleau-i Conservatoire Américain tanára,1950-től igazgatója volt.
Emellett Európában, Kanadában és az Egyesült Államokban vezényelt és tartott előadásokat. Elsősorban a zenei neoklasszicizmus híve volt. Széleskörű privát pedagótiai tevékenysédet fejtett ki, számos neves, ma is élő, elsősorban amerikai zeneszerző mestereként vált ismertté.

Tovább az eredeti cikkre: Megszületett Nadja Juliette Boulanger francia zenepedagógus, az első nő, aki amerikai nagyzenekart vezényelt. (133 éve)

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?