fbpx
William Robot'o Smith

William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Hivatásom a tartalomkészítés. Vagyis inkább a tartalom gyűjtés. Ha több cikkemet végiglapoztad, akkor már valószínűleg te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Megszületett Marschalkó János szobrász, aki a Lánchíd kőoroszlánjait készítette. (204 éve)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Megszületett Marschalkó János szobrász, aki a Lánchíd kőoroszlánjait készítette. (204 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Teljes nevén: Marschalkó János Sámuel. Marschalkó János Pál jogász apja. Felesége, Giergl Hedvig (1830-1916)…

A teljes cikk itt olvasható:
Megszületett Marschalkó János szobrász, aki a Lánchíd kőoroszlánjait készítette. (204 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Teljes nevén: Marschalkó János Sámuel. Marschalkó János Pál jogász apja. Felesége, Giergl Hedvig (1830-1916) révén rokonságba került a Györgyi-Giergl művészcsaláddal. A legenda szerint hídfőket díszítő oroszlánoknak nincs nyelvük, s ezért annyit csúfolták a szobrászt, hogy az a Dunába ugrott. Valójában még több mint 20 évig élt, az oroszlánoknak van nyelvük, csak alulról, a járda szintjéről nem látszik. További számos alkotása látható ma is, többek között a Rudas fürdő, a Magyar Tudományos Akadémia és a Vigadó épületét is díszítik szobrai.

Tovább az eredeti cikkre: Megszületett Marschalkó János szobrász, aki a Lánchíd kőoroszlánjait készítette. (204 éve)

További cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?