Megszületett Liv Tyler amerikai színésznő (Gyűrűk ura, Armageddon). (42 éve)

Ma sem telt el eseménytelenül a nap: Megszületett Liv Tyler amerikai színésznő (Gyűrűk ura, Armageddon). (42 éve) »» Teljes neve:     Liv Rundgren megváltoztatva Liv Tylerre

Liv Tyler 1977. július1-jén született Portlandban, Maine-ben. Egyedi keresztnevét édesanyjától, a modell és korábbi rock groupie-től Bebe Buelltől kapta, aki meglátta Liv Ullmann képét egy tv-újság címlapján, amikor Liv született. Ami családnevét illeti, Liv mindig is meg volt győződve arról, hogy az apja Todd Rundgren, akivel anyja hosszantartó kapcsolatban élt és segített a lányt felnevelni. Bár a születési anyakönyvi kivonatában Rundgren áll, mint igazi apa, a 10 éves Liv akkor kezdett gyanakodni, amikor találkozott az Aerosmith énekesével, Steven Tylerrel egy Rundgren koncerten, s gyanakvása felerősödött, amikor megismerte Tyler lányát, Mia-t egy Aerosmith-koncerten, aki Liv ikertestvére is lehetett volna. Liv kikérdezte anyját a dologról, aki bevallotta neki az igazat: Steven Tyler az igazi apja (Liv egy 8 hónapos kapcsolata eredményeként született)
2003. március 25-én feleségül ment a Spacehog zenekar egyik tagjához, a brit Royston Langdonhoz. Az esküvő Barbadoson volt. 2004. december 14-én egy New York-i kórházban megszületett fiuk, Milo William Langdon. 2008. május 9.-én férjével, Royston Langdonnal bejelentették, hogy ötévi házasság és egy közös gyerek után elválnak.

1994-ben úgy döntött, feladja a modellkedést, inkább színésznő lesz. Először Bruce Beresford filmjében tűnt fel (A csend fogságában), a következő évben pedig szerepet kapott James Mangold Heavy című filmjében, amivel eljutott a Cannes-i filmfesztiválra. A következő év hozta meg neki az áttörést aLopott szépség című filmmel, Tizennyolc évesen a Nyomul a banda című filmben együtt szerepelt Tom Hanks-szel. Játszott a Három a nagylányban. Az 1998-as Armageddonban olyan sztárokkal szerepelt együtt, mint Bruce Willis és Ben Affleck. Ezután pályája még gyorsabban ívelt felfelé. Robert Altman Cuki hagyatéka című filmje után a Doktor Zsiványokban játszott, majd az Anyegin-ben Ralph Fiennes partnere volt. A Dr. T. és a nőkben Richard Gere és Kate Hudson voltak a partnerei. 1999-ben közösen forgatta Michael Douglasszel, John Goodman-nel és Matt Dillonnal az Érzéki csalódást.

A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége emelte Liv Tylert a filmszakma királynőjévé. A folytatásos filmben Arwen Undómiel tündehercegnőt alakította.
2003-ban arcát adta a Givenchy cég legújabb parfüméhez. 2004-ben az Apja lánya című családi vígjátékkal tért vissza a filmvászonra, Ben Affleckkel és Jennifer Lopezzel az oldalán. 2006-ban forgatta aFacér Jim című filmet.
2007-ben a Mike Binder rendezésében készült Megáll a világban szerepelt Adam Sandlerrel. Ezután A hihetetlen Hulk képregény-feldolgozásban játszott egy tudósnőt, Betty Rosst. 2008-ra készült el aThe Strangers című hátborzongató horrorja, valamint ugyanebben az évben együtt komédiázott Dax Sheparddel a Smotherben.

A cikket itt olvashatod tovább: #Ezenanapon / Megszületett Liv Tyler amerikai színésznő (Gyűrűk ura, Armageddon). (42 éve)