X

Megszületett Kovács Károly színművész, érdemes művész (Gazsi bácsi a Le a cipővel! filmben, Lucifer szerepe a Nemzeti Színházban). (118 éve)

Nem olvastál még ma elég érdekességet? Lássuk csak, akkor itt van egy még érdekesebb téma: Megszületett Kovács Károly színművész, érdemes művész (Gazsi bácsi a Le a cipővel! filmben, Lucifer szerepe a Nemzeti Színházban). (118 éve) »» 1929-ben feleségül vette fiatal Dajka Margitot, aki rövid idő alatt befutott, nagy sztár lett. Dajkával 1940-ben bekövetkezett válásukig együtt élt, és később is sokszor dolgoztak egy társulatnál. Dolgozott a Vígszínház, a Nemzeti, a Thália Színházaknál. Az 1930-as évektől főszerepeket játszott, főleg negatív, intrikus figurákat. Alakításait a kritika szerint határozott karakter és szuggesztivitás jellemezte. Emlékezetes alakítása Lucifer szerepe Madách Imre: Az ember tragédiájában a Nemzeti Színházban. Számos filmben szerepelt.1957-ben érdemes művész címet kapott.

Ezzel még nincs vége, olvasd tovább! Itt találod a teljes cikket: #Ezenanapon / Megszületett Kovács Károly színművész, érdemes művész (Gazsi bácsi a Le a cipővel! filmben, Lucifer szerepe a Nemzeti Színházban). (118 éve)

Categories: Hírek
Tags: 1000gb
S.:
X

Headline

Privacy Settings