Megszületett Keenen Ivory Wayans amerikai színész (Szimatnak szemét, szemétnek szimat). (64 éve)

Megszületett Keenen Ivory Wayans amerikai színész (Szimatnak szemét, szemétnek szimat). (64 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

New Yorkban született. A közönség számára az Emmy-díjas In Living Color…

A teljes cikk itt olvasható:
Megszületett Keenen Ivory Wayans amerikai színész (Szimatnak szemét, szemétnek szimat). (64 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: New Yorkban született.
A közönség számára az Emmy-díjas In Living Color című sorozattal vált igazán ismertté, melyet nem csupán mint ötletgazda, de mint színész, executive producer és mint társszerző is jegyez. Első jelentős filmes munkája (színészként és íróként egyaránt) a nagy sikert aratott vígjáték, a Hollywood Shuffle volt.

Rendezőként az I’m Gonna Get You Suckával debütált, melyben maga is játszott és ő volt a forgatókönyv szerzője is. Ugyanilyen hármas szerepkörben jegyzi a Szimatnak szemét, szemétnek szimat című filmet is, a Ne légy baromnak producere volt, a Tisztítótűzben pedig Steven Seagal oldalán játszott. Saját tévés talk show is indított, The Keenen Ivory Wayans Show címmel, melynek egyben executive producere is.

Ismertebb filmjei: Különösen veszélyes; Tisztítótűz; Horrorra akadva 1-2.; Szimatnak szemét, szemétnek szimat; Eddie Murphy Show; Eszelős Hollywood – író.

Tovább az eredeti cikkre: Megszületett Keenen Ivory Wayans amerikai színész (Szimatnak szemét, szemétnek szimat). (64 éve)

Vélemény, hozzászólás?