Megszületett Jeff Koons amerikai szobrász, akié a legdrágábban eladott műalkotás az élő művészek között. (67 éve)

Megszületett Jeff Koons amerikai szobrász, akié a legdrágábban eladott műalkotás az élő művészek között. (67 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Teljes nevén: Jeffrey Lynn Koons. Lufi állatokat ábrázoló rozsdamentes acélból készült tükörfényes…

A teljes cikk itt olvasható:
Megszületett Jeff Koons amerikai szobrász, akié a legdrágábban eladott műalkotás az élő művészek között. (67 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Teljes nevén: Jeffrey Lynn Koons. Lufi állatokat ábrázoló rozsdamentes acélból készült tükörfényes felületű szobrairól ismert. New Yorkban és szülővárosában Yorkban (Pennsylvania) és és dolgozik. 1991 és 1994 között Ciccolina volt a felesége, vele járt Magyarországon is.Kétszer is rekordot ért el eladási árban, a Balloon Dog (Orange) című mű 58,4 millio dollárért kelt el 2013-ban, majd a Rabbit című szobor 91,1 millió dollárért 2019-ben.Koons szerint műveiben nincs semmilyen hátsó gondolat vagy mélyebb mondanivaló, a mindennapi élet tárgyait örökíti meg. Megítélése ellentmondásos, vannak akik szerint munkája mindössze önmaga eladásából áll, mások szerint Koons úttörő alakja az éppen zajló fontos művészettörténeti változásnak.

Tovább az eredeti cikkre: Megszületett Jeff Koons amerikai szobrász, akié a legdrágábban eladott műalkotás az élő művészek között. (67 éve)

Vélemény, hozzászólás?