Megszületett ifjabb Horthy Miklós földbirtokos, Horthy Miklós kormányzó és Purgly Magdolna legkisebb gyermeke. (113 éve)

Nem olvastál még ma elég érdekességet? Lássuk csak, akkor itt van egy még érdekesebb téma: Megszületett ifjabb Horthy Miklós földbirtokos, Horthy Miklós kormányzó és Purgly Magdolna legkisebb gyermeke. (113 éve) »» Teljes nevén: ifjabb vitéz Horthy Miklós László János BenedekSzámos gazdasági és sportéleti tisztséget látott el. Politikailag mérsékelt konzervatív-liberális nézeteket vallott és elítélte a szélsőséges politikát, valamint a német terjeszkedést. 1944. január 1-jén átvette a „kiugrási iroda” vezetését. Feladatai közé tartozott a szövetséges erőkkel való kapcsolattartás és a német megszállás után a zsidók kormányzói mentesítése. Apja kiugrási kísérletéről értesülve 1944. október 15-én az Otto Skorzeny vezette kommandó rövid tűzharc után elfogta és elrabolta, a mauthauseni koncentrációs táborba vitték. A háború után Brazíliában, majd Palma Mallorcán, élete végén pedgi Portugáliában élt.

Ezzel még nincs vége, olvasd tovább! Itt találod a teljes cikket: #Ezenanapon / Megszületett ifjabb Horthy Miklós földbirtokos, Horthy Miklós kormányzó és Purgly Magdolna legkisebb gyermeke. (113 éve)

Vélemény, hozzászólás?