Megszületett id. Rimanóczy Gyula, Ybl- és Kossuth-díjas építész, a magyar avantgárd építészet kimagasló alkotója. (117 éve)

Nem olvastál még ma elég érdekességet? Lássuk csak, akkor itt van egy még érdekesebb téma: Megszületett id. Rimanóczy Gyula, Ybl- és Kossuth-díjas építész, a magyar avantgárd építészet kimagasló alkotója. (117 éve) »» Tanulmányait a Budapesti Királyi József nádor Műegyetemen végezte. 1933-ban önállósította magát és 1948-i a magánvillákat kivéve (többségük műemléki védettségű) a legtöbb megbízását pályázatokon nyerte el, így a Postás Nyugdíjas Otthont, a Dob utcai Postát, a Budapesti Sportcsarnokot. Legismertebb munkája a Pasaréti téren épült ferences templom és buszvégállomás. 1950 szeptemberétől a Középület Tervező Iroda állományába került, ahol 1958. december 21-én bekövetkezett haláláig dolgozott. Ezen időszak tervei között megtalálhatók ipari épületek, bányászfürdők és iskolák, egyetemek. A Magyar Építőművész Szövetség keretein belül 1953-ban megalakult Mesteriskola tanára volt egészen haláláig.

Ezzel még nincs vége, olvasd tovább! Itt találod a teljes cikket: #Ezenanapon / Megszületett id. Rimanóczy Gyula, Ybl- és Kossuth-díjas építész, a magyar avantgárd építészet kimagasló alkotója. (117 éve)