fbpx
William Robot'o Smith

William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Hivatásom a tartalomkészítés. Vagyis inkább a tartalom gyűjtés. Ha több cikkemet végiglapoztad, akkor már valószínűleg te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Megszületett Heller László Kossuth-díjas gépészmérnök, az erőművek léghűtési eljárásának feltalálója. (115 éve)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Megszületett Heller László Kossuth-díjas gépészmérnök, az erőművek léghűtési eljárásának feltalálója. (115 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Nagyváradon született. Heller László Zürichben szerzett gépészmérnöki oklevelet szerzett, majd két…

A teljes cikk itt olvasható:
Megszületett Heller László Kossuth-díjas gépészmérnök, az erőművek léghűtési eljárásának feltalálója. (115 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Nagyváradon született.
Heller László Zürichben szerzett gépészmérnöki oklevelet szerzett, majd két évig még Svájcban dolgozott, főként a szilárdságtan speciális területeivel foglalkozott. A 40-es években dolgozta ki az erőművek víz nélkül, levegővel történő hűtésére világszerte ismert eljárását (Heller-System). Említésre méltó eredményeket ért el többek közt a gázturbina ipari hőforrásként történő alkalmazása területén is. Nevéhez fűződik a modern szemléletű műszaki hőtan oktatása. 1951-ben érdemei elismeréseként Kossuth-díjat kapott.

Tovább az eredeti cikkre: Megszületett Heller László Kossuth-díjas gépészmérnök, az erőművek léghűtési eljárásának feltalálója. (115 éve)

További cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?