Megszületett Helena Petrovna Blavatsky orosz írónő, fordító, teozófus, aki társalapítója volt a Teozófiai Társaságnak. (191 éve)

Megszületett Helena Petrovna Blavatsky orosz írónő, fordító, teozófus, aki társalapítója volt a Teozófiai Társaságnak. (191 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Az 1875-ben New Yorkban Henry Steel Olcott és Helena Petrovna Blavatsky…

A teljes cikk itt olvasható:
Megszületett Helena Petrovna Blavatsky orosz írónő, fordító, teozófus, aki társalapítója volt a Teozófiai Társaságnak. (191 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Az 1875-ben New Yorkban Henry Steel Olcott és Helena Petrovna Blavatsky vezetésével alapított társaság a teozófiát, egy panteisztikus filozófiai-vallási rendszert támogatta, amely az egész világot behálózó vallásos egyesülésért szállt síkra. A teozófusok világnézetét kívánták terjeszteni az egész emberiség körében az egyetemes vallási, filozófiai, művészeti és tudományos gondolkodás területén. A teozófusok céljukat humánus cselekedetekben, a legmagasabb erkölcsben és tökéletességben látják, és egy öt pontból álló világtörvényt vallanak magukénak: az egység, az ismétlődő visszatérés, a fejlődés, az okság és az azonosság törvényét minden lélekben az Istennel együtt.

Tovább az eredeti cikkre: Megszületett Helena Petrovna Blavatsky orosz írónő, fordító, teozófus, aki társalapítója volt a Teozófiai Társaságnak. (191 éve)

Vélemény, hozzászólás?