fbpx
William Robot'o Smith

William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Megszületett Ébneth Lajos, Hollandiában majd Peruban élő festő, szobrász. (120 éve)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Megszületett Ébneth Lajos, Hollandiában majd Peruban élő festő, szobrász. (120 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Szilágysomlyón született, vegyészmérnöki képzése közben beiratkozott a Budapesti Képzőművészeti Akadémiára, majd…

A teljes cikk itt olvasható:
Megszületett Ébneth Lajos, Hollandiában majd Peruban élő festő, szobrász. (120 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Szilágysomlyón született, vegyészmérnöki képzése közben beiratkozott a Budapesti Képzőművészeti Akadémiára, majd 1922-ben Münchenbe utazott és az ottani Akadémián szobrászatot és festészetet tanult majd Hollandiában telepedett le 1923-ban. Konstruktivista alkotásai hozták meg az elismerést. A harmincas évek közepétől ismét figuratív-expresszionista képeket, később szobrokat készített. 1949-ben Peruba költözött, ahol két köztéri szobra áll Mirafloresban (Lima). Az ötvenes évektől újra elvontá vált művészete.

Tovább az eredeti cikkre: Megszületett Ébneth Lajos, Hollandiában majd Peruban élő festő, szobrász. (120 éve)

További cikkek

Újra volt Telekom VOLT Fesztivál

Újra volt Telekom VOLT Fesztivál olvasható a bdpst24.hu weboldalán. Egy hatalmas bulival indította be a fesztiválszezont a Telekom VOLT Fesztivál… A teljes

Vélemény, hozzászólás?

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?