Megszületett Dorothy Day amerikai szerző, emberbarát, a nők jogainak szószólója. (122 éve)

Don Juan még mindig kopaszodik, Robyn More pedig a fénykép és a joker filmek kritikáját kritizálja, miközben androidra 10 újdonság érkezett ma is, de ez cseppet sem izgatja Csajághy Laurát. Mindeközben Kamen Anev a jófogáson kutatja, hogy lehet-e ott vásárolni pár kiló kvantumfölényt, a milliomos Dancsó Péter pedig rájött, hogy az esőerdő valójában nem is termel oxigént. Kell még mára ennél több? Lássuk csak, akkor itt van egy még frissebb: Megszületett Dorothy Day amerikai szerző, emberbarát, a nők jogainak szószólója. (122 éve) »» 1933-ban megalapította a “Catholic Workers Movement” nevű szervezetet.

A keresztény tanúságtétel szerint Dorothy Day és Teréz anya volt századunk két kiemelkedő egyénisége, akik ahelyett, hogy megpróbálták volna az egyházat belülről megreformálni, kifelé léptek, és megtették, amit kint meg kellett tenni: enni adtak az éhezőknek, ápolták a betegeket, felruházták a mezíteleneket, és – Dorothy Day esetében – politikai és gazdasági reformokért szálltak síkra. Amíg mások aggódtak az egyházi politika, struktúrák és dokumentumok miatt, e két nő és rajtuk kívül katolikusok milliói egyszerűen megélték az evangéliumot azáltal, hogy olyan programokban segítettek vagy dolgoztak, amelyek a világ jobbá tételét és a szegények megsegítését tűzték ki célul. Tanúságot tettek a világban az evangéliumról idejükkel, energiájukkal és pénzükkel. Nagy erejű és világos tanúságuk, amely arra figyelmeztet, hogy mi az igazán lényeges, hatalmas és meggyőző. Azt mondják, hogy a New York-i Főegyházmegyei Hivatal munkatársai azért nem akartak soha Dorothy Day-jel konfliktusba kerülni, mert egy szent üldözéséért nem akartak bekerülni a történelembe.

Tovább is van, itt találod a teljes cikket: #Ezenanapon / Megszületett Dorothy Day amerikai szerző, emberbarát, a nők jogainak szószólója. (122 éve)