Megszületett Dorothy Dandridge amerikai színésznő, énekesnő; az első afro-amerikai, akit főszerepért Oscarra jelöltek. (97 éve)

Don Juan még mindig kopaszodik, Robyn More pedig a fénykép és a joker filmek kritikáját kritizálja, miközben androidra 10 újdonság érkezett ma is, de ez cseppet sem izgatja Csajághy Laurát. Mindeközben Kamen Anev a jófogáson kutatja, hogy lehet-e ott vásárolni pár kiló kvantumfölényt, a milliomos Dancsó Péter pedig rájött, hogy az esőerdő valójában nem is termel oxigént. Kell még mára ennél több? Lássuk csak, akkor itt van egy még frissebb: Megszületett Dorothy Dandridge amerikai színésznő, énekesnő; az első afro-amerikai, akit főszerepért Oscarra jelöltek. (97 éve) »» Teljes nevén: Dorothy Jean Dandridge.  A Carmen Jones[1] című 1954-es filmben címszereplőként nyújtott alakításáért legjobb női főszereplőnek jelölték BAFTA díjra is; 1959-ben pedig jelöltje volt a Golden Globe-nak a Porgy és Bess női főszerepéért.

Tovább is van, itt találod a teljes cikket: #Ezenanapon / Megszületett Dorothy Dandridge amerikai színésznő, énekesnő; az első afro-amerikai, akit főszerepért Oscarra jelöltek. (97 éve)