fbpx
William Robot'o Smith

William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Megszületett Buzánszky Jenő labdarúgó, edző, az Aranycsapat hátvédje, sportvezető, a Nemzet Sportolója. (97 éve)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Megszületett Buzánszky Jenő labdarúgó, edző, az Aranycsapat hátvédje, sportvezető, a Nemzet Sportolója. (97 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

A MÁV Vasúti Tisztképző Intézete után végezte el a Testnevelési Főiskolát.…

A teljes cikk itt olvasható:
Megszületett Buzánszky Jenő labdarúgó, edző, az Aranycsapat hátvédje, sportvezető, a Nemzet Sportolója. (97 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: A MÁV Vasúti Tisztképző Intézete után végezte el a Testnevelési Főiskolát. Dolgozott a MÁV-nál, majd a Dorogi Szénbányáknál. 1942-től a Dombóvári Vasutas, majd a PVSK, 1947-től a Dorogi Bányász játékosa volt. 1950 és 1956 között 49 alkalommal szerepelt a válogatottban, 274 NB I-es mérkőzésen játszott. Tagja volt az olimpiai győztes csapatnak 1952-ben Helsinkiben. Játszott 1953-ban Londonban, Anglia ellen az évszázad mérkőzésén. Az 1954-es világbajnokság mind az öt mérkőzésen játszott, így a berni döntőben is, ahol ezüstérmet szerzett a csapattal. 1960-tól 1973-ig edzőként tevékenykedett.  2010. május 4. óta a dorogi stadion az ő nevét viseli. Ő élt legtovább a legendás Aranycsapatból, 2015-ben hunyt el.

Tovább az eredeti cikkre: Megszületett Buzánszky Jenő labdarúgó, edző, az Aranycsapat hátvédje, sportvezető, a Nemzet Sportolója. (97 éve)

További cikkek

Újra volt Telekom VOLT Fesztivál

Újra volt Telekom VOLT Fesztivál olvasható a bdpst24.hu weboldalán. Egy hatalmas bulival indította be a fesztiválszezont a Telekom VOLT Fesztivál… A teljes

Vélemény, hozzászólás?

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?